Nuorisovaltuuston päättäjäkahvit

Nuorisovaltuusto kutsui paikalliset päättäjät kahveille

Keravan nuorisovaltuuston järjestämille päättäjäkahveille kokoontui lähes kolmikymmenpäinen joukko eri-ikäisiä kaupungin toimijoita luottamushenkilöistä viranhaltijoihin keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tilaisuus järjestettiin 14.3. nuorisokahvila Tunnelissa.

Nuorten näkemykset käsiteltyihin asioihin olivat tilaisuuden keskiössä. Keskustelua käytiin kolmen teeman ympärillä, joita olivat turvallisuus, nuorten hyvinvointi ja osallisuus sekä kaupunkikehitys ja kaupunkiympäristö.

Tilaisuus koettiin merkittäväksi niin nuorisovaltuutettujen kuin kutsuttujenkin näkökulmasta.

-Keskustelusta jäi mielettömän positiivinen fiilis. Eri ikäpolvien välinen yhteisöllisyys oli äärettömän kiehtovaa ja turvallista, totesi nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eva Guillard. Toivoisin, että asioita otettaisiin mukaan kunnalliseen päätöksentekoon varmalla ja asiantuntevalla otteella. Toivon, että nuoria osallistetaan ja otetaan huomioon jatkossakin, jatkaa Guillard.

Samoilla linjoilla on myös nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Alina Zaitseva.

-Oli ihanaa, että päättäjät olivat kiinnostuneita keskustelemaan nuorten kanssa ja miettimään ratkaisuja ongelmiin. Tällaisia tapaamisia pitäisi järjestää useammin, sillä jos tapaamme vain pari kertaa vuodessa, emme saa kuultua toisiamme tarpeeksi, pohtii Zaitseva.

Nuorisovaltuutettu Niilo Gorjunovin mielestä oli kiva keskustella eri ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa ja huomata, että monella oli samankaltaisia asioita mielessä.

-Tämä kertoo siitä, että todennäköisesti myös muut kaupunkilaiset ajattelevat samalla tavalla, Gorjunov huomauttaa.

Nuorisovaltuuston päättäjäkahvit

-Oli antoisaa ja äärimmäisen miellyttävää olla mukana ja huomata kuinka fiksuja nuoria Keravalla on, toteaa tilaisuuteen osallistunut kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos.

-Saimme nuorten ulkokalusteisiin liittyvään hankkeeseen todella arvokasta tietoa ja mainioita ideoita. Kyseessä on EU-rahoitteinen hanke, joka alkaa ensi syksyllä ja tuolloin nuorten kanssa tullaan suunnittelemaan ulkokalusteita Keravalle. Nuoret toivoivat katoksia, jotta ulkona voisi olla suojassa niin sateelta kuin auringolta. Keskustelimme myös Keravan kävelykadusta ja puistoista, kertoo Sjöroos.

Sjöroosin mukaan Keravan kaupungin kaupunkikehitys jatkaa keskustelua nuorten kanssa esimerkiksi vierailemalla jatkossakin nuorisovaltuuston kokouksissa.

Nuorisovaltuuston päättäjäkahvit

Myös kulttuuripalvelupäällikkö Saara Juvonen pääsi mukaan päättäjäkahveille.

-Oli ja on erittäin tärkeää tavata nuoria kasvotusten ja kuulla nuorten ajatuksia – nuorten omin sanoin ja itsensä kertomana, ilman välikäsiä tai tulkintoja. Illan aikana tuli esiin tuli arvokkaita ajatuksia ja näkemyksiä, myös liittyen nuorten osallisuuden kokemukseen, sanoo Juvonen.

Nuorisovaltuutettu Elsa Karhun mukaan keskusteluiden jälkeen tuntui siltä, että nuoria oikeasti yritetään kuunnella ja ymmärtää.

-Keskusteluiden aikana yksi asia nousi erityisen tärkeäksi, nimittäin turvallisuus. Toivon, että päättäjät edistäisivät näitä asioita, joista keskusteltiin parhaansa mukaan, pohtii Karhu.

Keravan nuorisovaltuusto

Keravan nuorisovaltuuston jäsenet ovat 13-19-vuotiaita keravalaisia nuoria. Nuorisovaltuustossa on 16 jäsentä, jotka valitaan vaaleilla. Nuorisovaltuuston kokoukset järjestetään joka kuukauden ensimmäinen torstai. Lue lisää nuorisovaltuuston toiminnasta.