Kaskelan kaupunkisuunnitteluilta tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa Kaskelan, Skogsterin ja Keravanjoen alueiden suunnitteluun

Keravan kaupunki järjestää Kaskelan ja Keravanjoen kaupunkisuunnitteluillan Sompion koululla 26.1. klo 17–19. Asukkailta toivotaan tilaisuudessa ajatuksia alueiden tulevaisuudesta.

Kaskelassa tapahtuu tällä hetkellä paljon, sillä Keravan kaupunki on käynnistänyt alueen laajemman aluekehityskuvan laatimisen. Aluekehityskuvassa tarkastellaan koko alueen tasolla esimerkiksi asuin-, viher- ja suojelualueiden sijoittumista tulevaisuudessa.

Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa Kaskelan ja Keravanjoen alueen suunnitteluun kaupunkisuunnitteluillassa, joka järjestetään 26.1. klo 17–19 Sompion koulun Tiilisalissa osoitteessa Aleksis Kiven tie 18.

Tilaisuudessa esitellään Skogsterin asemakaavaluonnoksen materiaaleja, omakotitalorakentamisen mahdollisuuksia, Keravanjokivarren kehittämistä, viher- ja virkistys- ja suojelualueisiin liittyviä teemoja sekä ideoidaan Kaskelan tulevaa identiteettiä. Paikalla on myös Uudenmaan ELY-keskuksen edustaja vastaamassa kysymyksiin luonnonsuojelualueiden perustamisesta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Vuorovaikutus ja mahdollisuus vaikuttaa on meille tärkeää, minkä vuoksi osallisuus on yksi kaupungin arvoista. Toivotamme asukkaat tervetulleiksi keskustelemaan ja kertomaan ajatuksiaan Kaskelan ja Keravanjoen tulevaisuudesta.

kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos.

Skogsterin asemakaavaluonnoksen esittelyä mahdollista seurata myös verkossa

Illan aikana kuullaan myös Skogsterin asemakaavaluonnoksen esittely, jota voi seurata joko paikan päällä tai verkossa klo 18.00–18.30. Esittelyn Teams-linkki ja ohjeet tilaisuuden seuraamiseen kotoa käsin löytyvät Keravan kaupungin verkkosivuilta: Asukaskyselyt ja illat.

Skogsterin asemakaavaluonnokseen voi tutustua kaupungin verkkosivuilla.

3D-kaupunkimalli Skogsterin asemakaavaluonnoksesta 1. Alue kuvattuna kaakosta katsottaessa. Kuva: Heta Pääkkönen, Keravan kaupunki.

Lisätietoja antaa yleissuunnittelupäällikkö Emmi Kolis (emmi.kolis@kerava.fi, p. 040 318 4348), kaavasuunnittelija Jenni Aalto (jenni.aalto@kerava.fi, p. 040 318 2846) ja yleissuunnittelija Riitta Kalliokoski (riitta.kalliokoski@kerava.fi, p. 040 318 2585).