Leikkikoulut

​​​​​Kerhopäivä2.jpg​​​​​​Leikkikoulutoiminta on maksullista 2–5-vuotiaille lapsille suunnattua toimintaa, joka pohjautuu varhaiskasvatuksen tavoitteisiin. Leikkikoulutoimintaa järjestetään kolmen tunnin jaksoissa aamu- ja iltapäivisin. Asiakasmaksu määräytyy lapsen viikoittaisen osallistumismäärän perusteella:

  • 2 kertaa viikossa = 25 euroa/kk
  • 4 kertaa viikossa = 35 euroa/kk

​​​Leikkikouluun osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen tai kotihoidon tuen kuntalisään. 

Leikkikoulutoiminnasta vastaa kasvatusalan koulutuksen saanut henkilöstö. Leikkikoulut toimivat yleensä aamupäivisin klo 8:30–12 välillä ja iltapäivisin klo 12:30–16 välillä.
 

Toimipisteet lukuvuonna 2018–2019 ovat seuraavat

Kalevan luontoleikkikoulu, Virrenkulman päiväkodin lähiympäristössä, p. 040 318 3036. 

Leikkikoulu on tarkoitettu 3–5-vuotiaille. Leikkikoululainen tarvitsee sään mukaiset ulkoiluvaatteet. Luontoleikkikoulussa lasten luontosuhde vahvistuu. Tutkiminen, yhdessä leikkiminen, majojen rakentaminen ja kiipeily ovat toiminnassa näkyvällä sijalla.

Keravanjoen leikkikoulu, Jurvalantie 7, Lapila, p. 040 318 2830.

Keravanjoen päiväkodin leikkikoulu, Satujoki, toimii päiväkodin tiloissa. Satujoella leikissä painotetaan vuorovaikutustaitoja, kaverisuhteita, osallisuutta sekä leikin rikastamista. Satujoella liikutaan ja ulkoillaan päivittäin.

Untolan leikkikoulu, Nyyrikinkuja 7, Keskusta, p. 040 318 2568

Untolan toimintakeskuksessa Haltiakuusen suojassa lauletaan, leikitään ja iloitaan somassa tuvassa.
 

Hakeminen

Leikkikouluihin haetaan ensisijaisesti Hakuhelmi-verkkopalvelussaHakemuksen voi vaihtoehtoisesti jättää paperisella lomakkeella (PDF) Sampolan palvelukeskukseen osoitteeseen Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava.

Hakemustietoja käsitellään Keravan kaupungin ja Keravan seurakunnan kesken. Paikan voi saada vain yhdestä toimipisteestä.
 

Pihaparkkitoiminta

Pihaparkkitoiminta Untolan toimintakeskuksessa on tarkoitettu 2–5 vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille. Toiminta on perheille maksutonta, kotihoitoa tukevaa palvelua. Parkin toiminnasta vastaa Untolan henkilökunta. 

Pihaparkkitoimintaa järjestetään perjantaisin (ei loma-aikoina). Parkki toimii Untolan toimintakeskuksen pihalla klo 9–11 välisenä aikana, kuitenkin siten, että jokaisen lapsen hoitoaika on enintään kaksi tuntia. 

Pihaparkkiin tulee ilmoittautua etukäteen soittamalla ohjaajille (puh. 040 318 2568).

Päivitetty 21.02.2019 klo 10:05