Keravan seiskaluokkalaisille järjestettiin Valintojen Elämä -teemapäivät

Tällä viikolla Keravan kaupungin nuorisopalvelut, yhtenäiskoulut ja seurakunnan nuorisotyö yhdistivät voimansa Lions Club Keravan kanssa järjestämällä tilaisuuden kaikille Keravan seitsemäsluokkalaisille. Valintojen Elämä -teemapäivät tarjosivat nuorille mahdollisuuden pohtia elämänsä tärkeitä valintoja ja haasteita.

Toimintapäivät olivat osa seitsemäsluokkalaisten ryhmäyttämisprosessia, joka on monialaisesti toteutettu kokonaisuus kouluvuoden aikana, sekä koulunuorisotyön hanketta, joka on käynnissä vielä vuoden 2024 loppuun saakka. Päivä koostui kokemusasiantuntija Riikka Tuomen vierailusta sekä työpajoista, joissa käsiteltiin erilaisia teemoja, kuten päihteet, digimaailma, sosiaaliset suhteet ja mielenterveys.

Riikan osuus toimintapäivissä oli mieleenpainuva ja koskettava, myös Lions Clubin Matti Vornasen mielestä.

-Harvoin satakunta 13-vuotiasta nuorta istuu kolme varttia hiiskumatta paikallaan. Syrjäytyminen, kiusaaminen ja mielenterveysongelmat korostuvat nykymaailman menossa vahvemmin kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Teemapäivien anti osallistujille oli erittäin ajankohtainen ja tärkeä, toteaa Vornanen.

Kuva: Matti Vornanen

Osuudessaan Tuomi kertoi omin sanoin rankasta menneisyydestään ja siitä, miten helposti kaikki voi mennä pieleen, kuinka omilla valinnoillaan voi vaikuttaa elämänsä kulkuun ja miten ihmiset voisivat paremmin huomata läheisensä ja huolehtia heistä.

-Riikan kertomus on uskomaton todiste siitä, miten päihdemaailmasta voi selvitä hengissä ja että, aina on myös toivoa, Vornanen lisää.

Tuomen tarina on julkaistu myös kirjana Eve Hietamiehen teoksessa Palavaa Lunta.

Keravan kaupungin koulunuorisotyön koordinaattori Katri Hytönen kiittelee toimintapäivien moniammatillista työryhmää sekä yhtenäiskouluja yhteistyöstä.

-Tällaisen osaajaporukan kanssa on mahtavaa tehdä töitä, koska kaikki ovat hurjan ammattitaitoisia ja puhaltavat yhteen hiileen. Vanhempainillan jälkeen saimme myös kiittävää palautetta sekä yhteisestä toimintamallista että teemapäivistä.