Koulujen päättäjäisviikonloppu lähestyy – poliisi ja nuorisotyöntekijät tehostetusti liikkeellä

Koulut päättyvät lauantaina 1.6. ja odotettavissa on, että lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkamista. Poliisi valvoo koulujen päättäjäisten juhlintaa koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Myös Keravan kaupungin liikkuva nuorisotyö toimii päättäjäisviikonloppuna tehostetusti.

Keravan nuorisopalveluiden liikkuva nuorisotyö on varautunut nuorten juhlintaan koulujen päättäjäisviikonloppuna. Nuorisopalveluiden työntekijät jalkautuvat ympäri Keravaa ja kohtaavat nuoria erityisesti nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla.

Nuorisotyöntekijät tavoittaa päättäjäisviikonloppuna liikkuvan nuorisotyön puhelimen kautta numerosta 040 318 4553.

Nuorisotyöntekijöiden terveiset nuorille: Pitäkää huolta itsestänne ja kavereistanne sekä pyytäkää rohkeasti apua, mikäli illan aikana tarvetta ilmenee. Apua saa nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112. Helteisen viikonlopun aikana on syytä myös muistaa juoda runsaasti vettä ja pitää oma vesipullo mukana.

Poliisi valvoo tiiviissä yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa

Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan koko poliisilaitoksen toiminta-alueella. Valvontaa tehdään tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen alueen kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ja nuorten tukena omassa roolissaan ovat myös sosiaalitoimi ja SPR.

Poliisi viestii aktiivisesti päättäjäisillan ja yön tapahtumista

Itä-Uudenmaan poliisilaitos viestii aktiivisesti päättäjäisillan ja yön tapahtumista sosiaalisen median kanavissaan Instagramissa @iupoliisi, Facebookissa Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja X:ssä @IUPoliisi.

Vanhempien toivotaan olevan tavoitettavissa päättäjäisviikonloppuna

Juhlimaan lähtevien nuorten huoltajien olisi hyvä olla tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 1.6. sekä sunnuntain 2.6 vastaisena yönä ja vastata myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Pelisäännöt kuntoon hyvissä ajoin

Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä asiallisesti ja ilman ongelmia, mutta on melko tavallista, että juhlinnan lomassa päihteiden käyttö yleistyy ja sen myötä myös erilaisten onnettomuuksien riskit kasvavat. Päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä kannattaa keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa. Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on kunnossa, niin onnettomuusriskitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat rajat voivat harmittaa, mutta viestivät nuorelle myös tärkeästä asiasta, välittämisestä. Huoltajien olisi myös hyvä olla illan aikana yhteydessä lapsiinsa.

Perinteiset juhlimispaikat suosiossa vuodesta toiseen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on vuosien varrella muodostunut useita suosittuja juhlimispaikkoja, joita nuoret todennäköisesti suosivat tänäkin keväänä. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu. Keravalla ja lähialueilla paikat ovat:

  • Kerava; Aurinkomäki, Kalevan urheilupuisto ja keskustan koulujen piha-alueet
  • Järvenpää; Rantapuisto (suosittu kokoontumispaikka myös naapurikuntien nuorten keskuudessa)
  • Tuusula; Häklin monttu ja Hyrylän urheilupuisto
  • Vantaa; Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto, Vetokankaan uimaranta, Heurekan puisto ja Leppäkorven maauimala
  • Sipoo; Pilvijärvi ja Kalkkiranta

Turvallista koulujen päättäjäisviikonloppua toivottavat

Keravan perusopetuspalvelut
Keravan nuorisopalvelut
Itä-Uudenmaan poliisilaitos