Kulttuurikasvatuspolku vei Kurkelan koulun nelosluokkalaiset Heikkilän kotiseutumuseoon

Historian opiskelua aloittelevat neloset vierailivat Heikkilän kotiseutumuseossa, osana Keravan kulttuurikasvatuspolkua. Toiminnallisella kierroksella tutkittiin museo-oppaan johdolla, miten 200 vuoden takainen elämä erosi nykypäivästä.

Heikkilän kotiseutumuseossa tutustuttiin 200 vuoden takaiseen elämään Keravalla

Koululaisten museovierailulla tutustuttiin entisajan ruokailutottumuksiin ja asumiseen sekä kokeiltiin muun muassa kangaspuita.

Kurkelan koulun 4A-luokka kuunteli kiinnostuneena, kun museo-opas Leena Koponen esitteli museon päärakennusta sekä sieltä löytyviä tavaroita.

Lapsille jäi silminnähden hyvä tunnelma vierailusta. Haastatellessa moni koululainen ilmaisi mieltyneensä erityisesti rakennukseen ja kivaa oli, että talosta pääsi myös kuulemaan sopivan paljon tietoa opastuksen aikana.

“Olen yleisötyöntekijänä Sinkassa ja teen opastuksia myös Heikkilässä. Lasten ja nuorten kanssa työskentely opastuksilla ja pajoissa on erityisen palkitsevaa. Heikkilässä käyneet nelosluokkalaiset ovat olleet todella kiinnostuneita ja esittäneet paljon kysymyksiä”, valottaa museo-opas Leena Koponen.

Keravalla on käytössä kulttuurikasvatussuunnitelma

Kulttuurikasvatussuunnitelma on suunnitelma siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatus tuodaan osaksi opetusta päiväkodeissa ja kouluissa. Keravalla kulttuurikasvatussuunnitelmaa kutsutaan nimellä Kulttuuripolku.

Kulttuuripolku antaa keravalaisille lapsille ja nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, kokea sekä tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä. Keravalaiset lapset kulkevat jatkossa kulttuuripolkua esiopetuksesta perusopetuksen loppuun asti.  

Lisätietoja

Kulttuuripolku: www.kerava.fi/kulttuuripolku