Mun tulevaisuus -tapahtuma rohkaisee nuoria löytämään oman polkunsa

Keravan 9.-luokkalaisille kohdennettu Mun tulevaisuus -tapahtuma järjestetään Keuda-talolla perjantaina 1.12.2023 kello 9–15. Tapahtuman tavoitteena on innostaa peruskoulunsa päättäviä nuoria toisen asteen opintoihin sekä auttaa heitä löytämään itseä kiinnostavia polkuja kohti työelämää.

Saman katon alla Keravan Keuda-talossa kohtaavat perjantaina yli 400 ysiluokkalaista, lukuisia alueen yrityksiä ja muita työnantajia sekä toisen asteen oppilaitoksia opiskelijoineen. Tapahtumassa nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin ura- ja opiskelumahdollisuuksiin, ammatteihin ja työpaikkoihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yrittäjyyteen. Mukana oleville keravalaisille yrityksille ja muille toimijoille tapahtuma puolestaan on loistava tilaisuus kohdata paikallisia nuoria ja tehdä heille omaa toimintaa tutuksi.

Opinnoista tietoa suoraan alan opiskelijoilta

Tapahtumassa useilla yritysten ja yhteistyökumppaneiden ständeillä on esittelijöinä oman henkilökunnan lisäksi yhteensä yli 30 Keudan opiskelijaa eri opintoaloilta – esimerkiksi turvallisuusalan opiskelijoita Rikosseuraamuslaitoksen ständillä, metallialan opiskelijoita Keravan Teräsmiesten ja Uudenmaan ohutlevyn ständeillä, liiketoiminnan opiskelijoita Vink Finlandin ja Seppo-pelin ständeillä ja matkailualan opiskelijoita liikuntakeskus Pompitin osastolla. Tapahtumassa eri ständeillä ja tehtävissä on myös hius- ja kauneudenhoitoalan, elintarvikealan, media-alan sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoita Keudasta.

Ysiluokkalaisille on antoisaa päästä kuulemaan ja kyselemään opinnoista suoraan alan opiskelijalta. Samalla tapahtuma on myös opiskelijoille itselleen erinomainen tilaisuus tutustua ja luoda kontakteja oman alan yrityksiin ja yrittäjiin, mikä voi auttaa esimerkiksi työssäoppimis- tai kesätyöpaikan löytämisessä.

Pelillistämällä ohjataan ja osallistetaan

Tapahtumassa hyödynnetään uutena elementtinä pelillistämistä. Eri koulujen ja luokkien oppilaiden aikataulutus, kulun ohjaus ja aktivoiminen tehdään pedagogisen Seppo-pelin avulla. Pelistä löytyy tapahtuma-alueen pohjapiirros ständeineen sekä tapahtumassa mukana olevien yritysten ja toimijoihin laatimat tehtävät, joihin kävijät vastaavat tehtävänannon mukaisesti joko kirjoittamalla, kuvalla, videolla, audiolla tai valitsemalla vastauksen.

Yhteistyötä nuorten hyväksi

Mun tulevaisuus -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2023. Suurin osa silloin mukana olleista yrityksistä ja toimijoista halusi lähteä mukaan myös tällä kertaa, ja tapahtuma varattiinkin täyteen jo alkusyksystä. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä ja näin ollen se on maksuton kaikille osallistujille.

Suuren suosion saavuttaneen tapahtuman sisältöjä ovat olleet alusta asti mukana suunnittelemassa myös Keravan peruskoulujen opinto-ohjaajat ja opettajia. Tapahtuman teemoja käsitellään etukäteen oppitunneilla erilaisten ennakkotehtävien ja harjoitusten avulla. Tavoitteena on käytännönläheinen, aktiivinen ja osallistava tapahtuma, joka herättää nuorissa intoa opintoihin sekä uskoa omien unelmien tavoitteluun!

Mukana olevat yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat:

Ammattiopisto Spesia; DataSky Oy; Eläinpalvelu Hyvä! Oy; ElämänOnni Oy; Europress Group Oy; Finsoffat Oy; Handelsbanken Keski-Uusimaa; Haven LKV; Keravan Energia Oy; Keravan kaupunki; Keravan kaupunginkirjasto; Keravan Lukio; Keravan Muovi ja Lelu Oy; Keravan Teräsmiehet Oy; Keravan Yrittäjät ry; Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy Keuke; Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda (opinto- ja uraohjaus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Keuda hius ja kauneus); Krista Lomas; Metos Oy Ab; MM Beauty; Ohjaamo Kerava; PompIT Oy; Rikosseuraamuslaitos, Keravan vankila; Sipticonsulting; Snellmanin Kokkikartano Oy; Trukkihuolto Marjeta Oy; Uudenmaan Herkku Oy; Uudenmaan Ohutlevy Oy; Vink Finland Oy; WEST Invest Group Oy.

Järjestäjät:

Keravan Yrittäjät, Keravan kaupunki, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke

Lisätietoja:

Ulla Perasto, puh. 040 316 2972, ulla.perasto (at) kerava.fi
viestintäasiantuntija, Keravan kaupunki

Annukka Sumkin, puh. 0400 421 974, annukka (at) assetvalmennus.fi
Mun tulevaisuus -tapahtuman projektivastaava, Keravan Yrittäjien hallituksen jäsen