Keravan keskusta sykkii elämää ja ohjelmaa 18.5.

Sydämessä sykkii Kerava -kaupunkitapahtuma juhlistaa 100-vuotiasta Keravaa yhteisöllisesti ja monimuotoisesti lauantaina 18.5. koko päivän kello 10 alkaen.

Tapahtumapaikat Aurinkomäellä, Paasikivenaukiolla, Puuvalonaukiolla, Kauppakaarella ja Keravan lukiolla ovat täynnä ilmaista ohjelmaa ja kivoja aktiviteetteja koko perheelle. Tapahtumapäivä huipentuu Aurinkomäelle kello 16, kun keravalaiskuorot yhdistävät äänensä ainutlaatuiseen Kerava 100 -suurkuoron yhteisesitykseen!

Ohjelmaa Kauppakaarella

Kävelykadulle levittäytyvillä esittelypisteillä pääsee tutustumaan kymmenien paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin. Tule herkuttelemaan ja tekemään hyviä hankintoja! Esittelypisteillä on tarjolla myös muun muassa kasvomaalausta, ilmapalloja, karkkia, askartelua, pelejä, arvontoja ja kilpailuja. Katso kaikki mukana olevat toimijat ja heidän aktiviteettinsa.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu on tavattavissa kaupungin teltalla klo 11–12 sekä URF-kontilla neulegraffiti-työpajassa klo 12.45–13.45. Tervetuloa keskustelemaan kotikaupungin kuulumisista!

Voimisteluseura Keski-Uusimaan huikea akrobatia-parkour-voimisteluesitys tapahtuu Kauppakaaren Karusellin puoleisessa päädyssä klo 12.15.

Keravan kansantanssijoiden kansantanssi- ja kansanmusiikkikimara tyttöjen tanssista ja Suvipolskasta Keravan katrilliin esitetään Kauppakaaren Puuvalonaukion puoleisessa päädyssä klo 14.30–14.45.

Jenni Suhosen johtama puhallinorkesteri & huiluryhmä esiintyy kaupungintalon sisäänkäynnillä klo 14.45–15.30.

Ohjelma Aurinkomäellä

12.30 Eero Ojala: Metsärunosuunnistuksen esittely
12.40 Tanssiesitys: Anette Toiviainen – Duetto
13.00 Yhteislaulutilaisuus; Risto Sinkkonen & Keravan musiikkiopiston pop/jazz-laulajat
14.00 Keravan musiikkiopiston bändit
14.30 Sergei Repinin harmonikkaryhmä
14.45 Keravan tanssiopiston esitykset
15.00 UniversaaliKerava -yhteistanssitus
15.30 Vuoden 2023 stipendiurheilijoiden ja vuoden urheilijan kukittaminen
16.00 Kerava 100 -suurkuoro; keravalaiskuorot yhdistävät äänensä ainutlaatuiseen yhteisesitykseen

Lapsiperheille ohjelmaa Paasikivenaukiolla

Energiarieha klo 10-16

Keravan energian Energiarieha järjestetään Energiakontissa ja kontin edustalla Paasikivenaukiolla. Ohjelmassa on työpajoja, onnenpyörä, siirtotatuointeja, pomppulinna sekä popcornkone herkuttelijoita varten!

Energiariehan sähköaiheiset työpajat ovat lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnattuja. Esitykset järjestetään kello 10.30–11.30, 12.00–13.00 ja 13.30–14.30. Työpajoissa pääsee päivän aikana tutustumaan ja puuhastelemaan seuraavien aihepiirien pariin:

  • Tulevaisuuden autot: Miten voimme valmistaa uusiutuvaa energiaa ja muuttaa sitä sähkövirraksi? Työpajassa rakennetaan vetyauton pienoismalli ja saadaan se kulkemaan uusiutuvilla energianlähteillä. Pajassa tutustutaan polttokennoon, sähkökemiaan ja sähkömoottoriin.
  • Ihmevekottimet: Millaisen ihmevekottimen sinä haluaisit rakentaa? Työpajassa suunnitellaan ja rakennetaan yksinkertaisista elektroniikkaosista omia ihmevekottimia. Samalla opitaan ympäröivän teknologian toiminnasta ja miten sähkövirtaa voidaan ohjailla.

Keravan musiikkiopiston pienet viulistit esiintyvät kirjaston portailla klo 10.15.

PompITin toimintapiste aktivoi lapsiperheitä ja tarjoaa pieneen sydämeen sykettä temppuradalla, keppihevosilla sekä muilla aktiviteeteilla.

Savion vapaaehtoispalokunta toimii Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen turvana ja on mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaansa sekä paloauton toimintaa.

Taiteen perusopetuksen tapahtumapäivä Keravan lukiolla

Taiteen perusopetuksen toimijoiden Kipinä-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10-13. Ohjelmassa on musiikkiesityksiä, soitinesittelyä, teatteria, ohjattuja tanssituokioita, kuvispaja, kasvomaalausta, ilmapalloja, herkkuja ja huikeanhauska tanssikilpailu junioreille. Katso Kipinän koko ohjelma aikatauluineen.

Taidetta, ilmapalloja ja posetiivin säveliä Sinkassa

Taide- ja museokeskus Sinkka juhlistaa satavuotiasta Keravaa jakamalla yleisölle sata ilmapalloa 18.5. kello 12 alkaen. Juhlariksalla halki elämän -näyttelyyn voi tutustua vartin mittaisilla opastuksilla. Juhlavasta musiikista vastaa Posetiivari Matti. Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy koko näyttelyn viimeisen viikonlopun ajan 18.–19.5. klo 11–17. Katso lisätietoa Sinkan ohjelmasta.