Sirkusmarkkinat villitsee Keravalla 9.–10. syyskuuta

Sirkusmarkkinoilla esiintyy nykysirkuksen suomalaisia ja kansainvälisiä nimiä. Esiintyjäkaartiin lukeutuvat muun muassa Arctic Ensemble, Sorin Sirkus, Simon Llewellyn Circus sekä Lumo Company. Sinkassa avautuu teemaan sopiva Taikaa! -näyttely. Tule nauttimaan rennosta tunnelmasta ja korkealaatuisista sirkusesityksistä!

Keravan perinteiset Sirkusmarkkinat järjestetään kaupungin keskustassa lauantaina ja sunnuntaina 9.–10. syyskuuta. Kyseessä on koko perheelle suunnattu maksuton kulttuuritapahtuma. Suomen Tivoli saapuu kaupunkiin jo perjantaina 8.9. Syysmarkkinat ovat keskustassa lauantaista sunnuntaihin.

Nykysirkusta Keravan keskustassa

Suomalainen akrobaattiryhmä Arctic Ensemble saapuu Keravalle Dish Soap Opera -esityksen kera. Monitaitoisen ryhmän maailmanvalloitusta on siivittänyt heidän kylmänverinen akrobaattinen osaamisensa ja lämmin, tarttuva ryhmähenkensä. Arctic Ensemble on esiintynyt ympäri maailmaa ja vuonna 2022 ryhmä voitti Sveitsissä arvostetuilla sirkusfestivaaleilla Young Star -lastenpalkinnon sekä Cirque du soleilin palkinnon innovatiivisesta taiteellisesta visiosta.

Arctic Ensemble. Kuva: Teemu Paukamainen

Nykysirkusesitys Suhde kertoo sirkuksen keinoin ihmissuhteen kulmakivistä. Duon taiteilijat Pasi Nousiainen ja Katerina Repponen ovat esiintyneet vuosia maailmalla, yli 20 maassa.

Taikuri Robert Jägerhorn kutsuu kaikkia lapsia ja lapsenmielisiä yhteiseen taianomaiseen hetkeen! Taikaesityksessä on yllätyksiä, naurua ja käsittämättömiä temppuja, jotka viihdyttävät koko perheettä vauvasta vaariin.

Taikuri Robert Jägerhorn

Petja Päivärinteen Perjantai-illassa parikymppinen opiskelija on viettämässä yksinäistä perjantai-iltaa. Koulukiireiden ja stressin ympäröimänä hän ei ole ehtinyt ajattelemaan, mitä hän omalta elämältään oikeasti haluaa. Lopulta hän havahtuu nykytilanteestaan ja ryhtyy toimiin muuttaakseen elämänsä suunnan. Lopputulos on menevä ja mukaansatempaava jongleerausesitys, poikamiesenergialla.

Aurinkomäellä nähdään myös Lumo Companyn vangitseva ulkoilmateos Indigo, joka vie katsojan unelmien ja fantasian maailmaan. Ainutlaatuisella mekaanisella hevosella tanssivat ja tasapainoilevat akrobaatit Hanna Moisala ja Jenni Lehtinen tempaavat yleisön Indigon villiin pyörteeseen.

Agit Cirkin nykysirkusesitys Tehno viittaa muistoihin ja kuviin vanhasta sirkuksesta; esityksessä nähtävät temput suoritetaan taidokkaan yksinkertaisesti. Esitys yhdistää muun muassa pariakrobatiaa ja voimamiestemppuja, ja se on täynnä yllätyksiä ja ihmeteltävää koko perheelle.

Lähes kaikki esitykset pidetään viikonlopun aikana Aurinkomäellä. Ainoastaan Agit Cirkin Tenho nähdään sunnuntaina Kauppakaarella. Nämä ja tapahtuman muut ohjelmat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista: tapahtumat.kerava.fi.

Taide- ja museokeskus Sinkan taianomainen ohjelma

Sinkan uusi Taikaa! -näyttely avautuu yleisölle lauantaina 9.9. Näyttelyssä taide ja taikuus sulautuvat yhteen saaden katsojan pohtimaan havaintokykynsä rajoja. Näyttelyn taiteilijat ovat taiteen ja taikuuden ammattilaisia, jotka tuovat museoon mekaanisia taikakoneita, maagisesti liikkuvia huonekasveja, ulospääsyä etsivän kummituksen ja loppumattoman peililabyrintin.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy Sirkusmarkkinoiden kunniaksi lauantaina 9.9. ja sunnuntaina 10.9. Sinkassa on mahdollista tavata lauantaina saksalainen taikuri ja kuvataiteilija Tobias Dostal, jota pidetään yhtenä aikamme innovatiivisimmista taikureista. Tilaisuus pidetään englanniksi.

Lauantaina ja sunnuntaina pääsee katsomaan taikaesitystä, jossa moninkertainen taikuuden Suomen mestari ja korttitaikuuden Euroopan mestari Miika Pelkonen esittää The Trick That Cannot Be Explained -temppua. Maailman vaikeimpiin lukeutuva korttitemppu kyseenalaistaa taikuuden konseptin harkittuna ja harjoiteltuna suoritteena, sillä se pohjautuu pitkälti tuuriin ja taikurin kykyyn improvisoida ja elää tilanteessa.

Keravalaiset osana sirkusmarkkinoita

Sirkusmarkkinoiden ohjelmassa ovat perinteisesti mukana ammattilaisten lisäksi Keravan musiikkiopiston ja Keravan tanssiopiston oppilaista koostuvat ryhmät. Tapahtumassa on myös tarjolla sirkus- ja liikunta-aiheisia työpajoja. Viime vuoden sirkusmarkkinoilta tuttu graffitikontti tuodaan Kauppakaarelle, jossa voi osallistua graffitityöpajaan ammattigraffititaiteilija Jouni “psyke” Väänäsen johdolla.

Tervetuloa Sirkusmarkkinoille!

Keravan tanssiopisto Tendency Kto. Kuva Suvi Kajaus.

Lisätietoja

#Sirkusmarkkinat