Joukkoliikenne

Junamatka Helsingin keskustasta Keravalle kestää reilut 20 minuuttia ja rautatieasema, bussiterminaali ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa palveluiden vieressä.

Rautatieasemia on kaksi, Kerava ja Savio, joita palvelevat pääkaupunkiseudun lähijunat. Keravan rautatieasemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla K, R, Z, D ja T. Savion asemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla K ja T.

Junaliikennettä täydentää bussiliikenne, joka palvelee liikkumista Keravan asuinalueilta keskustaan ja asemalle sekä tarjoaa yhteydet Sipooseen ja Tuusulaan. Kaikki bussilinjat kulkevat Keravan aseman kautta ja bussien lähtö- ja saapumisajat on pyritty sovittamaan yhteen junaliikenteen sekä koulujen alkamis- ja päättymisaikojen kanssa.

Bussi- ja lähijunaliikenteestä Keravalla vastaa HSL ja Kerava kuuluu HSL:n D-vyöhykkeeseen. Lähijunien ja bussien pysäkit, aikataulut ja reitit löydät Reittioppaasta. 

Liput

Lähijunissa ja busseissa käytetään HSL:n lipputuotteita. Matkustaminen on helpointa käyttäen matkakorttia tai HSL:n mobiilisovellusta. Keravalla matkakortin voi hankkia Sampolan asiointipisteestä, minkä jälkeen siihen voi ladata matkustamiseen oikeuttavaa kautta tai arvoa verkossa, HSL:n mobiilisovelluksessa tai lukuisissa matkakortin latauspisteissä. 

Kertalippuja voit ostaa HSL:n mobiilisovelluksesta, juna-aseman lippuautomaatista tai R-kioskilta. Kertalipun lisäksi voit ostaa vuorokausilipun tai kausilipun. Kerava, Sipoo ja Tuusula muodostavat yhtenäisen HSL-alueen, joten Keravan sisäisellä D-vyöhykkeen lipulla voi matkustaa myös Sipoon ja Tuusulan alueella sekä junilla Järvenpäähän. 

Järvenpäätä lukuun ottamatta HSL-alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla käytetään junaliikenteessä VR:n lipputuotteita, joita voit ostaa VR:n verkkosivuilta tai VR:n lippuautomaateista Keravan rautatieasemalla.

Anna palautetta joukkoliikenteestä

Joukkoliikennettä koskevaa palautetta voi antaa HSL:n verkkosivuilta löytyvän palautejärjestelmän kautta.