Yhteistyötahot ja hankkeet

Lukiolla on käynnissä useita Erasmus + -yhteistyöhankkeita. Kumppanuusmaita ovat Saksa, Italia, Espanja, Tsekki ja Ranska. Jokainen vuosi on kuitenkin uusi Erasmus+ -vuosi, ja uusia hankkeita ja kumppanuuksia on vireillä koko ajan.

Yhteistyökumppanit

 • Aschersleben, Stephaneum-lukio

  Oppilaitoksen verkkosivut: https://stephaneum.de
  Yhteistyö on suunnattu erityisesti saksaa opiskeleville.

 • Brescia, Liceo Scientifico di Stato A.Calini

  Oppilaitoksen verkkosivut: https://lnx.liceocalini.edu.it/international

   

 • Gymnazium Sokolov

  Oppilaitoksen verkkosivut: https://www.gymso.cz/
  Erasmus+ -opintoretki soveltuu erityisen hyvin LUMA-linjan opiskelijoille

 • Elche, IES La Foia d’Elx

  Oppilaitoksen verkkosivut: https://portal.edu.gva.es/ieslafoiadelx
  Opiskelija voi hakea pitkäkestoiseen vaihtoon yhden jakson ajaksi.

 • Lysee Victor Duruy, Mont-de-Marsan

  Oppilaitoksen verkkosivut: https://lyceeduruy.fr
  Opiskelija voi hakea pitkäkestoiseen vaihtoon yhden jakson ajaksi.

Lukuvuoden 2023-2024 käynnissä olevat hankkeet

 • Hankkeen teema on Kuvan välityksellä muodostuvan tiedon moninaisuus.

  Hankkeen sisältö koostuu opiskelijoiden pohdinnoista ja vastauksista seuraaviin kysymyksiin: Mikä on valheen ja totuuden rooli kuvassa? Onko maalaus aina mielikuvitusta ja valokuva totta? Miten kuvankäsittely ja tekoäly muuttavat kuvien totuuskäsitettä? Miten ja mitä opimme toisistamme kuvien välityksellä? Mitä haluamme viestittää kuvilla? Kuinka vahvasti mielikuvat italialaisista ja suomalaisista ovat syntyneet arkisten kuvien ja taiteen kuvien välityksellä?

  Toteutamme Suomessa 2–3 tehtävää, joissa pohditaan henkilökohtaisella tasolla omien kuvien kautta sekä kansallisella tasolla Suomen taidehistorian merkkiteoksia kuvien viestien sisältöjä. suhteessa totuuteen, kuvalla manipuloimiseen sekä kliseisiin mielikuviin henkilöistä ja kansoista.

 • Opintoretken tavoitteena on tutustua Keravan ystävyyskaupunki Ascherslebenin, Berliinin sekä jaetun Saksan historiaan. Opiskelijat tutustuvat myös ascherslebeniläisen taiteilijan Neo Rauchin taiteelliseen tuotantoon. Opintoretkellä tutkitaan myös, miten tulevaisuudessa eletään, mitä syödään, miten liikutaan ja asutaan.

  Saksan lukijoille suunnatun opintoretken tavoitteena on tutustua saksalaiseen kulttuuriin ja käyttää saksan kieltä mahdollisimman paljon.

 • Pitkäkestoiset hankkeet

  Vuonna 2022 alkanut yhteistyö ranskalaisen Mont-de-Marsanissa sijaitsevan Lycée Victor Duru-yn kanssa jatkuu. Tarjolla on mahdollisuus pitkäaikaiseen, jakson mittaiseen opiskelijavaihtoon.

 • Pitkäkestoiset hankkeet

  Lukuvuonna 2023–24 kaksi opiskelijaa on lähdössä pitkäaikaisvaihtoon Elcheen, jossa yhteisyöoppilaitos on IES La Foia d’Elx.

Vierailu Suomessa