Keski-Uudenmaan Pride 2023 kulkue Keravan asemanaukiolla

Keski-Uudenmaan Pride huipentui upeasti onnistuneeseen pääjuhlaan Keravalla

Keski-Uudenmaan Pride juhlisti moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta monipuolisen ohjelman merkeissä. Ennakko-ohjelmaa järjestettiin Keski-Uudellamaalla koko viikon ajan, ja tapahtuma huipentui Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Keravalla 26.8.

Keski-Uudenmaan Priden pääjuhla käynnistyi Keravalla lauantaina iltapäivällä auringon syleilyssä ja innostuneissa tunnelmissa. Asemanaukiolta lähtenyt värikäs ja äänekäs Pride-kulkue keräsi noin 500 osallistujaa, ja Aurinkomäen puistojuhlan ohjelmasta ja tunnelmasta nautti parhaimmillaan jopa kolminkertainen määrä hyväntuulista ja hyvin eri-ikäistä väkeä pitkälle iltaan.

Keski-Uudenmaan Pride 2023 jättisaippuakuplia.

Ruffle Army taikoi sateenkaaren väreissä kimmeltäviä jättisaippuakuplia juhlakansan iloksi.

Puistojuhlassa Aurinkomäen lavalla esiintyivät upeat nuoret artistit Cecil Opia, Thelise ja ILON, gaykuoro Out’n’loud sekä dragkollektiivi House of Auer. Juhlapuheen piti sarjakuvapiirtäjä ja transaktivisti Sophie Labelle, joka oli myös yksi tapahtuman kummeista. Päivän päätteeksi Aurinkomäellä esitettiin ulkoilmaelokuva Priscilla, aavikon kuningatar.

Lavaohjelman lisäksi Aurinkomäellä oli runsaasti erilaisia työpajoja, taidekuja, ruokakojuja sekä tapahtuman yhteistyökumppaneiden ständejä.

Keski-Uudenmaan Pride 2023 gaykuoro Out'n'loud esiintymässä Aurinkomäen lavalla.

Yksi puistojuhlan esiintyjistä oli gaykuoro Out'n'loud, joka versioi vastustamattomasti Suomen euroviisukappaleita.

Pride-kummit osoittivat tukeaan Pride-viikolle

Keski-Uudenmaan Priden kummeina toimi tänä vuonna vaikuttava joukko paikallisesti tai valtakunnallisesti tuttuja kasvoja: Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja vuoden vapaaehtoinen Eva Guillard, sarjakuvapiirtäjä ja transaktivisti Sophie Labelle, taiteilija ja somevaikuttaja Eino Nurmisto, rumpali Aleksi Ripatti, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen sekä graffittitaiteilija Jouni Väänänen. Kummit allekirjoittavat Priden ajamat arvot ja halusivat olla mukana edesauttamassa ihmisoikeuksien toteutumista.

-Olen ylpeä saadessani olla yksi ensimmäisen Keravalla järjestettävän Priden kummeista. Keravan tulee olla kaikkien kaupunki, jossa jokainen hyväksytään omana itsenään. Keravan kaupunki liputtaa moninaisuuden, yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon puolesta Pride-viikolla, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu kommentoi ennen tapahtumaa.

Tutustu kaikkiin kummeihin kaupungin verkkosivuilla: Pride-kummit

Yhteistyössä on voimaa

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride on Keravan, Tuusulan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorovuosina. Juhla järjestettiin Järvenpäässä vuonna 2021 ja Tuusulassa vuonna 2022.

Vuonna 2023 Keski-Uudenmaan Priden pääjuhlan toteutuksesta vastasi Keravan kaupunki.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna Tuusulan kaupunki, Järvenpään kaupunki, Nurmijärven kaupunki, ArcoKerava, Onnila Kerava, Keravan Ohjaamo, Keuda, Keravan seurakunta, Taidepaja Taiku, Jalotus ry, Keravan Kuvataidekoulu, Keravan Vihreät, Keravan Vasemmistoliitto, Keravan SDP, SETA, Lyömätön Linja Keski- ja Itä-Uusimaa sekä Sexpo.

Lisäksi tapahtumassa oli mukana vapaaehtoisia työntekijöitä.

Sydämellinen kiitos kaikille Keski-Uudenmaan Prideen osallistuneille sekä tapahtuman tekemisessä tavalla tai toisella mukana olleille!

#KeskiUudenmaanPride #KeskiUudenmaanPrideKerava

Keski-Uudenmaan Pride 2023 Aurinkomäen katsomo täynnä yleisöä.

Tapahtuman runsas ohjelmatarjonta piti Aurinkomäen katsomon penkit täynnä katsojia pitkälle iltaan.

Keski-Uudenmaan Pride 2023 yleisöä Aurinkomäen katsomossa, valaistut LOVE-kirjaimet taustalla.

Keravalaisen taiteilijan Jouni "Psyke" Väänäsen teos LOVE on tekijänsä mukaan "lempeä vastaisku vihapuheeseen, ilkeyteen ja väärin ymmärtämiseen".