Osallistu ja vaikuta Sompionpuiston virkistysalueen suunnitteluun: vastaa verkkokyselyyn 12.5. mennessä

Keravan skeittipuiston suunnittelu on käynnistynyt osana Sompionpuiston suunnittelua. Nyt voit kertoa mielipiteesi ja toiveesi siitä, millaisia harrastusmahdollisuuksia sinä haluaisit puistoon.

Keravan kaupunki kehittää Sompionpuiston aluetta monipuoliseksi virkistysalueeksi, jossa huomioidaan kattavasti eri ikäiset käyttäjät ja harrastajat. Keravan skeittipuisto sijoitetaan Sompionpuistoon, ja puiston kehittäminen tapahtuu hyväksytyn yleissuunnitelman puitteissa.

Tavoitteena on kehittää puiston vehreää ja luonnonmukaista ilmettä ja sijoittaa toiminnallisia harrastuspaikkoja hiekkakentän tuntumaan, jolloin puistosta saadaan rakennettua kaikkia palveleva virkistysalue. Suunnittelutyöhön osallistetaan asukkaita suunnitteluprosessin eri vaiheissa.

Keräämme asukkaiden mielipiteitä ja toiveita tämän kevään aikana verkkokyselyn, nuorille suunnatun suunnittelutyöpajan ja Sompion asukasillan avulla.

Kerro mielipiteesi ja toiveesi verkkokyselyssä 12.5. mennessä

Keräämme verkkokyselyn avulla lähtötietoja vuoden 2024 aikana toteutettavaan Sompionpuiston puistosuunnitelmaa ja skeittipuiston rakennussuunnitelmaa varten. Hyödynnämme vastauksia suunnittelutyössä, joka toteutetaan konsultin avulla.

Käyttäjäkyselyn avulla keräämme tietoja muun muassa siitä, mitä harrastusmuotoja asukkaat toivovat hiekkakentän alueelle. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia toimintoja puistoalueelle halutaan.

Kerro mielipiteesi ja vaikuta suunnitteluun verkkokyselyllä: siirry Webropoliin.

Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Tule mukaan skeittipuiston suunnittelutyöpajaan 8.5.2024 klo 18–20

Skeittipuiston käyttäjille ja nuorille järjestetään suunnittelutyöpaja Sompion koululla keskiviikkona 8.5 klo 18–20 osoitteessa Aleksis Kiven tie 18, 04200 Kerava.

Työpajassa asukkaat pääsevät yhdessä suunnittelijoiden kanssa ideoimaan muun muassa tulevaa skeittipuistoa ja sen toimintoja. Skeittauksen lisäksi alueella tullaan huomioimaan monipuolisesti eri lajien käyttäjät, kuten scoottaajat, bmx-pyöräilijät ja rullaluistelijat.

Toivomme, että kaikki nuoret osallistuvat aktiivisesti suunnittelutyöpajaan, jotta saamme suunniteltua käyttäjien näkökulmasta mieleisen ja hyvin toimivan virkistysalueen.

Suunnittelua jatketaan Sompionpuiston asukasillassa kesäkuussa

Laajempi Sompionpuiston asukasilta järjestetään Sompion koululla 11.6.2024 klo 18–20. Asukasillan aiheena on tarkastella Sompionpuiston puistosuunnitelman luonnosehdotuksia ja käydä läpi asukkaiden toiveita ja kehittämisideoita.

Lisätiedot

Keravan kaupunkitekniikan toimialan projektipäällikkö Johanna Inkiläinen, johanna.inkilainen@kerava.fi, puh. 040 318 2504