Keravan nuorisovaltuusto ei järjestä vaaleja tänä vuonna – kaikki ehdokkaat valitaan suoraan vuoden 2024 nuorisovaltuustoon, kaksivuotiskaudelle

Keravan nuorisovaltuuston uuden toimikauden ehdolle asettuminen pidettiin syyskuussa. Tätä olisi tavallisesti seurannut vaalityö ja itse vaalit loka-marraskuussa. Tänä vuonna vaaleja ei kuitenkaan pidetä, vaan kaikki kahdeksan ehdokasta valitaan suoraan vuoden 2024 nuorisovaltuustoon, kaksivuotiskaudelle.

-Tämä on historiallinen tilanne, sillä tietääkseni Keravan nuorisovaltuuston kokoonpanosta ei olla ainakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen pidetty niin sanottuja sopuvaaleja, toteaa Keravan nuorisovaltuuston nykyinen puheenjohtaja Eva Guillard. Uudenlainen tilanne herättää varmasti erilaisia kysymyksiä, mutta surkuttelulle tai epäonnistumisen tunteelle en aio antaa tilaa. Olen todella tyytyväinen näistä kahdeksasta mahtavasta nuoresta, joilla oli rohkeutta hakea mukaan. Koen toiminnassamme olevan paljon uudistettavaa ja sitä kohti vaihtuvalla kokoonpanolla menemmekin. Ensi vuoden ehdoton missio on saada nuorisovaltuuston toiminta näkyvämmäksi ja saavutettavammaksi muun muassa tapahtumissa ja muutoin katukuvassa, Guillard jatkaa.

Keravan nuorisovaltuuston uudet jäsenet esitellään lähiaikoina nuorisovaltuuston Instagram-tilillä

Keravan nuorisovaltuusto on kaupungin virallinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vaikuttajaryhmä, jossa toimii 16 nuorisovaltuutettua. Nuorisovaltuusto toimii keravalaisten nuorten äänitorvena, tuoden nuorison näkökulmaa ja ideoita paikalliseen päätöksentekoon ja asioiden valmisteluun.

Vuosittain järjestettävissä vaaleissa, nuorisovaltuustoon valitaan kahdeksan nuorta kaksivuotiselle kaudelle. Näin ollen valtuusto koostuu aina yhteensä kuudestatoista valtuutetusta, joista puolet ovat vähintään puolikkaan kauden kokeneempia. Ehdolle voivat asettua kaikki Keravalla kirjoilla olevat 13-19-vuotiaat nuoret.

Jäikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!