Joukkoliikenne

asema.jpg​Keravan joukkoliikenne palvelee kaikkia käyttäjäryhmiä paikallisissa ja seudullisissa liikkumistarpeissa. Joukkoliikennetarjonta kattaa lähijunaliikenteen, sekä seudullisen ja Keravan sisäisen bussiliikenteen. Rautatieasema, bussiterminaali ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa palveluiden vieressä. Kerava kuuluu HSL-alueeseen, jonka muut jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi ja Sipoo. HSL:n järjestämää liikennettä koskevan palautteen voi antaa suoraan hsl.fi -sivuilta löytyvän palautejärjestelmän kautta.


 

Aikataulut ja reitit 

Keravan rautatieasemalla liikennöivät lähiliikennejunat tunnuksilla K, N, H, R, T ja Z. Junalähtöjä on arkipäivänä Helsingin suuntaan yhdeksän junaa tunnissa ja pohjoisen suuntaan kolme junaa tunnissa. Savion asemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla K, N ja T. Junien aikataulut ja pysähtymisasemat löytyvät VR:n sivuilta.

Bussiliikenteessä Keravalla liikennöi kaksi sisäistä linjaa 5 ja 8, joiden lisäksi myös sisäisillä matkoilla voi hyödyntää seudullisia bussilinjoja. Kaikki bussilinjat kulkevat Keravan aseman kautta ja bussien lähtö- ja saapumisajat on pyritty sovittamaan yhteen junaliikenteen ja koulujen alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. HSL -alueen sisällä kaikkien joukkoliikennevälineiden aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta ja tarvittaessa lisätietoja saa soittamalla HSL:n asiakaspalvelunumeroon. Matkustettaessa Keravalta HSL -alueen ulkopuolelle kuten Tuusulaan, voi aikatauluja hakea esimerkiksi Matkahuollon tai Uudenmaan kuntien joukkoliikennesivuilta.

Keravan keskustan bussilinjat kartta

Aseman pysäkkilaiturit kartta

 

 

LiityntäpysäköintiKT_LJ_LIITYNTAPYSAKOINTI.jpg

Liityntäpysäköinnin käyttö mahdollistaa omalla ajoneuvolla tehdyn matkan ja joukkoliikennematkan yhdistämisen yhdeksi matkaketjuksi. Keravan aseman välittömässä läheisyydessä on liityntäpysäköintipaikkoja henkilöautoille ja polkupyörille. Henkilöautojen paikkamäärä on rajallinen, minkä vuoksi kannattaa suosia liityntämatkoilla polkupyörää, kimppakyytiä tai bussia.

Lisätietoa HSL:n liityntäpysäköintisivulta

 

 

Liput

HSL -alueella joukkoliikennevälineillä matkustaminen on helpointa käyttäen matkakorttia. Keravalla matkakortin voi hankkia Sampolan yhteispalvelupisteestä, minkä jälkeen siihen voi ladata matkustamiseen oikeuttavaa kautta tai arvoa lukuisista matkakortin latauspisteistä HSL -alueella. Kerava ja Sipoo muodostavat yhtenäisen HSL -vyöhykealueen jolloin Keravan sisäisellä lipulla voi matkustaa
myös Sipoon alueella.

KT_LJ_HSL_MATKAKORTTI.jpgKeravan palvelupisteen aukioloajat:


maanantaista torstaihin  klo 8:00-17:30
perjantaisin  klo 8:00-12:00

 

Palvelupisteen yhteystiedot: Sampolan palvelukeskus, Kultasepänkatu 7,              p. (09) 2949 2745, yhteispalvelu@kerava.fi

 

Kertalippuja voi ostaa kuljettajilta ja konduktööreiltä. Osa Keravalla liikennöivästä bussiliikenteestä on ns. U-liikennettä, jolloin HSL -kertalipun ostaminen kuljettajalta ei ole mahdollista.

HSL -alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla käytetään junaliikenteessä VR:n lipputuotteita, joita saa esimerkiksi VR:n lippuautomaateista Keravan rautatieasemalla. HSL -alueen ulkopuolella bussiliikenteessä on käytettävissä esimerkiksi Matkahuollon tai liikennöitsijöiden omat lipputuotteet. HSL -alueen ja kehyskuntien väliseen säännölliseen liikkumiseen on tarjolla kehyskuntalippuja, joista löytyy lisätietoa HSL:n sivuilta.

 

 

 

 

Päivitetty 29.02.2016 klo 14:24