Ajankohtaista

Kirjastotilat ja palvelut avoinna rajoitetusti


Kirjastojen palveluja rajataan koronavirustilanteen takia toistaiseksi. Kirjastossa ei voi oleskella, suosittelemme ainoastaan pikaista asiointia. Poikkeuksena sallitaan lasten etukäteen varatut kirjastovierailut osana opetusohjelmaa. 

Kirjastoon tulijoita muistutamme turvaväleistä ja käsihygieniasta ja suosittelemme maskin käyttöä. Oireisena kirjastoon ei saa tulla.

Kirjastosta voi noutaa varattua aineistoa (odotathan noutoilmoitusta), palauttaa lainat itsepalveluna ja käyttää lyhyesti tietokonetta. Käytössä on myös monitoimilaite kopiointia, tulostamista ja skannaamista varten. Mahdollisia maksuja pystyy maksamaan kortilla tai verkkokirjastossa kirjautuneena.

Puhelinpalvelu toimii aukioloaikoina numerossa 040 - 318 2157
ja sähköpostia voi laittaa osoitteeseen kirjasto(at)kerava.fi

Asiointi tapahtuu itsepalveluna:

 • Varausten nouto on mahdollista Uutistorin / lehtilukusalin itsepalveluhyllystä ja niiden lainaus tapahtuu samassa tilassa olevallla automaatilla.
 • Palautukset tulee tehdä omatoimisesti palautusautomaatilla.
 • Kirkes-Finna -aineistotietokanta on käytössä.
  - lainoja voi uusia itse
  - varauksia voi tehdä ja noutaa ne Uutistorilta (odotathan noutoilmoitusta).
 • Uutistorilla on käytössä kaksi lyhyen käytön tietokonetta:
  - 15-min kerran päivässä molemmilla
  Tietokoneita ei voi varata ja niiden käyttöön tarvitaan tunnukset (kirjastokortti+pin-koodi). Molemmilla koneilla voi tulostaa.
 • Mahdolliset katkon ajalle osuvat ebooking-varaukset peruuntuvat. Kannettavia tietokoneita ei lainata.
 • Käytössä on myös monitoimikone kopiointia, tulostamista
  ja skannaamista varten.

 • Maksuja voidaan ottaa vastaan vain korttimaksuina.
 • ePress e-lehtipalvelu ei ole käytössä.
 • Varattavat kokoustilat tai pienryhmätilat eivät ole käytössä rajoitettujen palvelujen aikana 28.11.2020 alkaen. Myös kahvio on kiinni.
 • Tapahtumat ja opastukset on peruttu, siirretty eteenpäin 
  tai ne siirretään verkkoon.

 • Kirjakierrätyshylly on toistaiseksi pois käytöstä

Kirkes-kirjastojen verkkopalvelut ja e-aineistot, e-kirjat, äänikirjat, elokuvat ja muut samalla sivulla esitellyt verkkoaineistot ovat käytettävissä.

Rajoitetun palvelun aukioloajat


 • ma–to klo 8 - 20, pe klo 8 - 18 ja la klo 9 - 17 
 • Omatoimikirjasto on suljettu toistaiseksi
 • Kirjaston aulassa, invaoven läheisyydessä, on infopiste jossa henkilökunta päivystää aukioloaikoina.
                                              

Huomioi tämä, kun asioit kirjastossa


Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirjastotilassa on turvallisuuteen liittyvää ohjeistusta ja asiasta muistutetaan myös kuulutuksin.

 • Suosittelemme maskin käyttöä kirjastossa.
 • Asioi ripeästi ja käytä ensisijaisesti lainaus- ja palautusautomaatteja.
 • Muista pitää riittävä turvaväli
 • Huolehdi käsihygieniasta ja suojaa kasvosi kun yskit tai aivastat.
 • Älä tule kirjastoon sairaana.

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Ellibs ja Biblio - E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattavat sovellukset.

Viddla.fi - Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz - Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä. Poikkeustilan aikana palvelussa ovat luettavina myös Helsingin Sanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

Rockway - Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library - Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library - Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.


Elämyksiä etänä!


HUOM! Vallitsevasta epidemia-tilanteesta johtuen tilaisuuksia on peruttu. Osa tilaisuuksista pyritään näyttämään kirjaston Youtube-kanavan kautta. Tarkistathan kirjaston Facebook-sivun tapahtumien kautta tilaisuuden tiedot.

Tilaisuuksiin ei oteta lainkaan live-yleisöä. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla.


Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden tapahtumia voi korona-aikana seurata myös verkossa. YouTube-kanavalle suoratoistona striimattavat tapahtumat, muun muassa kirjailijaillat ja konsertit, löytyvät sieltä tapahtuman jälkeen myös tallenteina. Seuraa tiedotustamme kulttuuripalveluiden verkkosivuilla ja klikkaa itsesi mukaan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle.

 

Lukuvinkkejä ja kirjaston arkea

Sulkuaikana jaoimme lukuvinkkejä ja tietoa kirjaston toiminnasta myös sosiaalisen median kanavissa. Videoita löytyy tallenteina Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. YouTube-kanavalla on luettuja tekstinäytteitä kaunokirjallisuuden klassikoista. Tilillä esitellään myös kirjaston arjen työtä ja vinkataan aineistoa. 

Seuraa toimintaamme myös Facebookissa ja Instagramissa.


Kirjaston yhteystiedot:

Puh. 040 318 2157, 040 318 2580

Sähköposti: kirjasto(at)kerava.fi

 

 


 

  


 

Päivitetty 11.02.2021 klo 16:06