Ajankohtaista


Kirjastotilat ja palvelut avoinna rajoitetusti

Kirjaston ensimmäinen ja toinen kerros sekä lehtisali ovat avoinna asiakkaiden käyttöön. Kirjastossa voi tulostaa, kopioida, skannata, ja käyttää asiakaskoneita rajoitetusti, myös varastossa voi vierailla itse. Toisen kerroksen lukupaikkoja voi käyttää ja lukutila Arjassa voi olla enintään 5 henkilöä.

Kolme pienryhmätilaa, Pakina, Tarina ja Tukikohta ovat varattavissa maksutta maksimissaan neljäksi tunniksi päivässä. Tarinassa ja Pakinassa voi olla enintään 4 henkeä kerralla ja Tukikohdassa enintään 3 henkeä kerrallaan.  

Aukioloajat. 

  • ma–to klo 8 - 20, pe klo 8 - 18 ja la klo 9 - 17
  • Omatoimikirjasto avoinna lyhennetyin aukioloajoin                                                     ma - to 6 - 21, pe 6 - 19, la 6 - 18, su 6 - 18

Huomioi tämä, kun asioit kirjastossa


Kirjaston avautuessa sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirjastotilassa on turvallisuuteen liittyvää ohjeistusta ja asiasta muistutetaan myös kuulutuksin.

  • Suosittelemme maskin käyttöä kirjastossa.
  • Asioi ripeästi ja käytä ensisijaisesti lainaus- ja palautusautomaatteja.
  • Muista pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin sekä henkilökuntaan.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja suojaa kasvosi kun yskit tai aivastat.
  • Älä tule kirjastoon sairaana.

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Ellibs ja Biblio - E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattavat sovellukset.

Viddla.fi - Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz - Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä. Poikkeustilan aikana palvelussa ovat luettavina myös Helsingin Sanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

Rockway - Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library - Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library - Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.


Elämyksiä etänä!


HUOM! Vallitsevasta epidemia-tilanteesta johtuen marraskuun ja joulukuun tilaisuuksia on peruttu. Osa tilaisuuksista pyritään näyttämään kirjaston Youtube-kanavan kautta. Tarkistathan kirjaston Facebook-sivun tapahtumien kautta tilaisuuden tiedot.

Tilaisuuksiin ei oteta lainkaan live-yleisöä. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla.


Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden tapahtumia voi korona-aikana seurata myös verkossa. YuoTube-kanavalle suoratoistona striimattavat tapahtumat, muun muassa kirjailijaillat ja konsertit, löytyvät sieltä tapahtuman jälkeen myös tallenteina. Seuraa tiedotustamme kulttuuripalveluiden verkkosivuilla ja klikkaa itsesi mukaan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle.

 

Lukuvinkkejä ja kirjaston arkea

Sulkuaikana jaoimme lukuvinkkejä ja tietoa kirjaston toiminnasta myös sosiaalisen median kanavissa. Videoita löytyy tallenteina Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden Youtube-tilillä. Youtube-tilillä on luettuja tekstinäytteitä kaunokirjallisuuden klassikoista. Tilillä esitellään myös kirjaston arjen työtä ja vinkataan aineistoa. 

Seuraa toimintaamme myös Facebookissa ja Instagramissa.


Kirjaston yhteystiedot:

Puh. 040 318 2157, 040 318 2580

Sähköposti: kirjasto(at)kerava.fi 

 


 

  


 

Päivitetty 24.11.2020 klo 14:46