Kirsikkapuukierros

Kirsikkapuukierroksella voi omaan tahtiin ihastella Keravan kirsikkapuiden loistoa joko kävellen tai pyörällä. Kävelyreitin pituus on 3 kilometriä, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 kilometriä, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 kilometrin lenkin. Kaikkien reittien varrelle on merkitty pysähtymispaikkoja niin kirsikkakukkien ihailua kuin piknikkiäkin varten. 


Keravan Opisto järjestää maksuttoman Hanami ja kirsikankukat -luennon lauantaina 14.5. klo 12-13 Sampolan palvelukeskuksessa. Luennolla tutustutaan tarkemmin hanamin kiehtovaan historiaan, nykypäivän perinteisiin sekä merkityksiin, joita japanilaiset yhdistävät hanamiin. Luennon jälkeen voi jatkaa Kirsikkapuukierrokselle, jonka reitti kulkee Sampolan ohitse.


Lataa Kirsikkapuukierroksen esite sekä kartat kävely- ja pyöräkierrosta varten.Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voi valita itse kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voi pysähtyä itse valitsemissaan paikoissa ja kuunnella 10 kierrosta varten nauhoitettua tarinaa hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä. Tarinoiden välissä voi kävely- ja pyöräkierroksen aikana tai osana kirsikkapuiden alla nautittua piknikkiä myös kuunnella japanilaista musiikkia. Tarinat ja Kirsikkapuukierroksen soittolista löytyvät myös Spotifyista.

Piknikkiä varten voi Keravan kirjastosta lainata viltin ja piknik-korin eväitä varten. Viltit ja korit ovat lainattavissa pikalainoina, joiden laina-aika on 7 vuorokautta. Palautathan korit ja viltit kirjastoon kuitenkin mahdollisimman pian, jotta ne ovat mahdollisimman monen lainattavissa.


Keravalla kukkivat sekä rusokirsikka että pilvikirsikka

Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita. Vaaleanpunakukkainen rusokirsikka kukkii aikaisin keväällä lähes lehdettömänä, mutta kerää siitä huolimatta ihailevia katseita suurehkoilla kukillaan. Syksyllä rusokirsikan lehdet leiskuvat oranssinpunaisina ja talvella sen vaaleajuovainen kastanjanruskea runko erottuu lumen valkaisemasta ympäristöstä.


Rusokirsikan lisäksi Keravalla kukkivat myös pilvikirsikkapuut, jotka näyttävät kukkaloistossaan valkoisilta poutapilviltä. Loppukesästä kukista kehittyy punaisia, herneenkokoisia hedelmiä, jotka maistuvat makeankirpeiltä ja happamilta. Syksyllä pilvikirsikan lehdet leiskuvat punaisina ja punakeltaisina, ja talvella punaruskea runko erottuu valkoista hankea vasten.

Päivitetty 10.05.2022 klo 14:19