Keski-Uudenmaan Pride on saanut vuonna 2023 vaikuttavan listan kummeja

Keski-Uudenmaan Pride on iloinen ja hyväntahtoinen kaiken kansan ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Keravalla 26.8.2023. Vuoden 2023 Keski-Uudenmaan Pride on saanut vaikuttavan listan kummeja tukijoikseen.

Tapahtuman vapaaehtoisina kummeina toimii joukko paikallisesti tai valtakunnallisesti tuttuja kasvoja osoittamassa tukeaan Pride-viikolle. Kummit allekirjoittavat Priden ajamat arvot ja haluavat olla mukana edesauttamassa ihmisoikeuksien toteutumista.

Vuoden 2023 tapahtuman kummeina toimivat sarjakuvapiirtäjä ja transaktivisti Sophie Labelle, taiteilija ja somevaikuttaja Eino Nurmisto, rumpali Aleksi Ripatti, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen, radioalan ammattilainen Kimmo Vehviläinen ja graffititaiteilija Jouni Väänänen.

Ylpeänä esittelemme kaikki kummit heinä-elokuun aikana Keravan kaupungin sosiaalisen median kanavissa sekä verkkosivuilla. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on taiteilija ja somevaikuttaja Eino Nurmisto: kerava.fi/pridekummit

Keski-Uudenmaan Pridessa juhlitaan moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta erilaisen ohjelman merkeissä

Pride näkyy Keski-Uudellamaalla koko viikon ja huipentuu yhteiseen juhlaan lauantaina 26.8. Pride-viikon aikana voi osallistua muun muassa paneelikeskusteluun, jonka teemana on sateenkaari-ihmisten hyvinvointi, Elävään kirjastoon, yhteiseen kylttityöpajaan sekä Dess Terentjeva kirjailijavierailuun. Terentjeva on palkittu aikuisten- ja nuortenkirjailija sekä sateenkaarikirjallisuuden asiantuntija. Taide- ja museokeskus Sinkassa järjestetään Rosa Loyn ja Neo Rauchin näyttelyssä Queer + Crip -teemaopastus osana Keski-Uudenmaan Pridea. Pride sarjakuvapajoihin pääsee osallistumaan jo heinäkuun lopulla ja elokuun alussa Keravan kaupunginkirjastossa.

Pääjuhlan ohjelma lauantaina 26.8. koostuu muun muassa kulkueesta, ulkoilmaelokuvanäytöksestä, musiikista ja työpajoista. Ulkoilmaelokuvana nähdään australialainen kulttielokuva Priscilla, Aavikon kuningatar.

Kaikki ohjelma kootaan Keravan tapahtumakalenteriin: tapahtumat.kerava.fi. Ohjelma täydentyy edelleen. Keravalle on helppo saapua lähijunalla myös naapurikaupungeista, sillä kaikki ohjelma järjestetään lähellä rautatieasemaa Keravan keskustassa.

Tervetuloa mukaan järjestämään ohjelmaa tai vapaaehtoiseksi tapahtumaan

Keravan kaupunki koordinoi Keski-Uudenmaan Priden järjestämistä. Järjestöt, yhteisöt, esiintyjät ja muut mahdolliset yhteistyökumppanit ovat lämpimästi tervetulleita järjestämään ohjelmaa Pride-viikolla. Ilmoita tapahtumasi mukaan Google Forms-lomakkeella.

Kaupunki etsii tapahtumaan myös vapaaehtoisia. Tule tekemään kanssamme Pridesta ikimuistoinen! Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Google Forms-lomakkeella. Vapaaehtoisille järjestetään SETA:n vetämä koulutus keskiviikkona 9.8. Keravan kirjastossa.

Keski-Uudenmaan Priden taustaa

Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Juhla järjestettiin Järvenpäässä vuonna 2021 ja Tuusulassa vuonna 2022. Keravalla juhlan toteutusta koordinoi Keravan kaupunki.

Seuraa tapahtumaa somessa ja kaupungin verkkosivuilla