Keravalla riittää tekemistä lapsille ja nuorille talvilomaviikolla

Talvilomaviikolla 19.-25.2.2024 Keravalla järjestetään runsaasti lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Osa ohjelmasta on maksutonta ja maksullisetkin elämykset ovat edullisia. Osaan ohjelmasta ilmoittaudutaan ennakkoon.

Liikuntaa ja ulkoilua

Uimahallissa järjestetään maanantaina 19.2. mainio Vesisankarit-tapahtuma, jossa kokeillaan vesi- ja pelastustaitoja vaihtelevilla rastipisteillä. Osallistumaan pääsee uimahallin normaalin sisäänpääsyn hinnalla.

Vedessä kelluva Wibit-temppurata saapuu uimahallille keskiviikosta torstaihin 21.–22.2. ilahduttamaan talvilomalaisia. Wibit-radalla pääsee haastamaan tasapainoa ja ketteryyttä. Rata on suunnattu uimataitoisille, myös yli 5-vuotiaat uimataidottomat voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa käyttäen pelastusliiviä. Wibit-rata on auki keskiviikkona klo 12–20.30 ja torstaina klo 6–15.3 Tervetuloa temppuilemaan Wibit-radalle uintimaksun hinnalla!

Keravan Jäähallissa pääsee osallistumaan mailallisiin ja mailattomiin yleisöluisteluvuoroihin. Lauantain 24.2. yleisöluisteluissa on tarjolla kaakaota ja keksejä.

Luontopolut ja retkikohteet, hiihtoladut ja luistelu kutsuvat talvilomalaisia omatoimiseen ulkoiluun. Tutustu kohteisiin ja tarkista latujen ja luistelukenttien tilanne verkkosivuilta:

Ohjelmaa kirjastossa

Kirjasto tarjoaa paljon maksutonta ohjelmaa talvilomaviikolla. Talviloman Pelipäivässä pelataan kirjastossa tiistaina 20.2. Pelattavana on erilaisia konsolipelejä ja lautapelejä lapsille ja nuorille.

Sukella kuviin -kuvitusnäyttelyssä pääsee tutkimaan, ratkomaan, lukemaan ja tekemään omia tulkintoja näyttelyn kuvista. Näyttelyyn on koottu ajatuksia herätteleviä kysymyksiä ja hauskoja tehtäviä.

Talviloman perheleffana nähdään maanantaina 19.2. Altantis – Kadonnut kaupunki sekä K-12 elokuvana Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Talvilomaviikolla kirjastossa järjestetään myös aikuisille suunnattua ohjelmaa kahden kirjailijavieraan merkeissä. Virolainen Runoilija Elo Viiding vierailee kirjastossa perjantaina 23.2. ja eläinfilosofi Elisa Aaltola keskiviikkona 21.2.

Lasten päiväleiri ja lanit nuorisotiloissa

Keravan nuorisopalvelut järjestää 3–6.luokkalaisille suunnatun päiväleirin Ahjon kylätalolla ma-ke 19.–21.2. klo 10:00–15:00. Leirin teemana on taide ja askartelu. Maksulliselle leirille ilmoittaudutaan ennakkoon. Leirin hinta on 45 euroa sisältäen ruoat ja vakuutuksen päivien aikana. Siirry Webropoliin ilmoittautumaan.

3–6.-luokkalaisille suunnattu SnadiLanit LAN-tapahtuma järjestetään nuorisotila Elzulla ma-ti 19.–20.2. klo 10:00-15:00. Leiri on maksuton, mutta osallistuakseen tulee ilmoittautua mukaan. Siirry Webropoliin ilmoittautumaan.

16–20-vuotiaille suunnattu Elzumbly LAN-tapahtuma järjestetään nuorisotila Elzulla ke-pe 21.-23.2.2024. Tapahtuma alkaa keskiviikkona 21.2. klo 12:00 ja päättyy perjantaina 23.2. klo 18:00. Tapahtuma on maksuton, mutta osallistuakseen tulee ilmoittautua mukaan. Siirry Webropoliin ilmoittautumaan.

Perjantaina 23.2. on luvassa päiväretki Nuuksion Reindeer Parkiin 3–6-luokkalaisille. Retkelle lähdetään perjantaina 23.2.Keravan linja-autoasemalta klo 10.15 ja Keravalle palataan noin 13.45. Maksulliselle retkelle ilmoittaudutaan ennakkoon. Retken hinta on 10 euroa ja mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa. Siirry Webropoliin ilmoittautumaan.

Perjantaina 16.2. juhlitaan Glow Party-hohtobileissä nuorisotila Tunnelissa klo 18–22. Juhlat on suunnattu 13–17-vuotiaille. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

Nuorisotilat Discord, Kerbiili ja Walkers ovat avoinna myös talvilomalla. Tarkista aukiolot: Nuorisotilat

Taidetta ja taikuutta

Taide- ja museokeskus Sinkassa vietetään perhepäiviä tiistaista torstaihin 20.–22.2. Perhepäivillä juhlistetaan 100-vuotiasta Keravaa Juhlariksalla halki elämän -näyttelyssä. Ota koko perhe mukaan ja saavu tutustumaan värikkäisiin ja elämänmakuisiin teoksiin, sekä luomaan paperiteatterihahmoja työpajassa! Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy, aikuiset pääsevät osallistumaan museolipun hinnalla.

Talvilomalla päästään heittäytymään myös taikuuden maailmaan! Keravan Opisto järjestää 7–12-vuotiaille lapsille suunnattu kaksipäiväinen taikurikurssi 21.–22.2. Kurssi on maksullinen sille ilmoittaudutaan ennakkoon. Kurssimaksuun sisältyy taikuritarvikkeita, jotka osallistujat saavat omakseen. Vanhemmat voivat osallistua loppunäytökseen torstaina klo 13.30–14. Siirry ilmoittautumaan opistopalveluiden sivuille.

Ilmoita oma ohjelmasi kaupungin yhteiseen kalenteriin

Keravan tapahtumakalenteri on avoin kaikille Keravalla tapahtumia järjestäville tahoille. Ilmoita oma ohjelmasi tai tapahtumasi pian mukaan talvilomaviikolle!

Lisätietoja tapahtumakalenterista

Kaikki talviloman tapahtumat lisätietoineen löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista: Tapahtumakalenteri. Tarjonta voi vielä täydentyä helmikuun aikana.

Tervetuloa osallistumaan talviloman tapahtumiin!