Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu

Terveisiä Keravalta – joulukuun uutiskirje julkaistu

Kerava täyttää 100 vuotta 2024 ja syntymäpäiviä vietetään monin tapahtumin ja teoin. Osallisuus ja yhdessä tekeminen ovat juhlavuoden kulmakivet. Juhlavuoden teema on ”Sydämessä Kerava”, joka tarkoittaa yhteenkuuluvuutta, yhteisöllisyyttä ja yhdessä koettuja hetkiä.

Kaupunkimme tarina on yhteinen, ja jokainen kaupunkilainen on osa sitä. Uskon, että muistamme jatkossa tämän vuoden paitsi juhlavuotena, myös vuotena, jolloin tunsimme vahvaa yhteenkuuluvuutta ja saimme voimaa yhdessä tekemisestä.

Kaupunki järjestää juhlavuoden aikana monipuolisia tapahtumia, joista iso osa on maksuttomia. Esimerkkejä juhlavuoden ohjelmatarjonnasta ovat alkuvuoden REFLEKTOR-valotaidetapahtuma, historialuennot, Uuden ajan rakentamisen festivaali URF sekä toukokuussa järjestettävä Kerava 100 -kaupunkitapahtuma.

Kaupungin toimialat osallistuvat tiivisti juhlavuoden työhön. Keravalle perustetaan muun muassa arboretum, johon istutetaan nimikkopuut kaikille vuonna 2024 syntyville keravalaisille. Kesällä järjestetään ystävyyskaupunkien väliset uimakilpailut maauimalassa ja syksyllä puolestaan yhteislaulutilaisuus Kalevan urheilupuistossa.

Tärkeässä roolissa ovat kaupunkilaisten itsensä järjestämät ohjelmat ja juhlat. Merkkivuotta juhlistetaan myös kutsumalla mukaan tekemiseen Kerava 100 -lähettiläitä ja keräämällä kaupunkilaisten tarinoita verkkosivuille. Asukkaat, yritykset ja järjestöt voivat tuoda oman panoksensa juhlavuoteen, olipa kyseessä yhteisötapahtuman järjestäminen, urheilutapahtuma, vapaaehtoistyö, taiteen luominen tai muu luova osallistuminen, kuten laaja Purkutaide -näyttely kesän aikana. Ohjelmatarjonta täydentyy koko juhlavuoden ajan. Pääset ilmoittamaan ohjelmasi sähköisen lomakkeen kautta.

Kaupunginjohtajan tehtävä on monipuolinen ja antoisa. Yksi ihana kokemus on tiedossa lähiaikoina, kun pääsen jakamaan neuvolaan Keravan Tilkkukillan kanssa heidän vapaaehtoistyönään tekemiä peittoja sadalle ensi vuonna Keravalla syntyvälle vauvalle. Lämmin kiitos upeasta vapaaehtoistyöstä.

Kerava on yksi kolmesta Suomen liikkuvin kunta 2023-kilpailun finalisteista. Keravalla on tehty pitkäjänteistä työtä sen eteen, että liikunnallinen elämäntapa lisääntyisi, helpottuisi ja olisi mahdollista kaikille. Olen todella innoissani siitä, että yhteinen työmme keravalaisten liikkeen lisäämiseksi saa huomiota tällä ehdokkuudella. Keravalla on jo useamman vuoden ajan tehty strategisia valintoja muun muassa kaavoituksessa sekä palveluverkko-suunnitelmissa liikunnallisen elämäntavan kasvattamiseksi. Voittaja julkaistaan Urheilugaalassa 11.1. – pidetään peukkuja Keravan puolesta!

Heikkilän kotiseutumuseon alue muuntuu tulevana viikonloppuna 16.–17. joulukuuta tunnelmalliseksi ja ohjelmantäyteiseksi joulumaailmaksi, jossa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle! Tapahtuman joulutori on myös mainio tilaisuus hankkia paketteja pukinkonttiin ja herkkuja joulupöytään. Toivottavasti näemme siellä!

Muistathan, että voit tilata kaupungin uutiskirjeen omaan sähköpostiisi tämän linkin kautta.

Toivotan teille kaikille rauhallista joulua!

Kirsi Rontu, kaupunginjohtaja

Keravan kaupunki palkitsi ansioituneita kaupunkilaisia

Osallisuus on yksi Keravan kaupunkistrategian arvoista. Pyrimme edistämään osallisuutta ja vuorovaikutusta niin asukkaiden, järjestöjen, yritysten kuin muiden sidosryhmien kanssa.

Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin keskiviikkona 6.12. useita palkintoja eri aloilla ansioituneille keravalaisille henkilöille ja tahoille.

Kunnallisesta toiminnasta palkittiin kultaisin ansiomerkein Pia Lohikoski, Samuli Isola, Iiro Silvander ja Sirpa Valén. Hopeisen ansiomerkin sai Aune Soppela.

Ympäristöpalkinto luovutettiin keravalaiselle Virna Food & Catering yritykselle. Ympäristöasiat ja ekologisuus ovat olleet yhtiön toiminnassa keskeisessä roolissa toiminnan alusta alkaen, ja tänä päivänä vastuullisuus on osa kaikkea yrityksen toimintaa.

Vapaaehtoistoimijan tunnustuspalkinto myönnettiin Siirretään Keskuskoulu Butšaan -vapaaehtoistoimijayhteisölle. Palkinnon saapuivat vastaanottamaan koko yhteisön puolesta Hannu Haukka, Tuija Husari ja Timo Immonen.

Kulttuuripalkinto jaettiin tänä vuonna keravalaisille Kulttuuriyhdistys Kielo ry:lle, josta palkinnon vastaanotti toiminnanjohtaja Margit Ojaniemi

Liikuntapalkinnon sai keravalainen yleisurheilija Eveliina Määttänen. Määttänen on edistänyt liikunnallista elämäntapaa Keravalla, hän on yksi Keravan kaupungin kummiurheilijoista, ja hän on tuonut aktiivisesti Keravaa esille sosiaalisessa mediassa. Määttäsen lisäksi vain yksi suomalainen nainen on juossut 800 metriä alle kahteen minuuttiin. Paljon onnea kaikille palkituille

Lue koko uutinen

Muita ajankohtaisia uutisia

12.12.2023
Kaupungin kunnossapitotyöntekijät huolehtivat ahkerasti katujen aurauksesta ja liukkaudentorjunnasta

12.12.2023
Kuntotutkimusten tuloksia: Ahjon tupakoulu ja Päiväkoti Aarre

8.12.2023
Jouluateria vähävaraisille ja yksinäisille 24.12.

7.12.2023
Keravan nuorisopalvelut mukana kansainvälisellä opintovierailulla

7.12.
Kerava on ehdolla Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi Urheilugaalassa

27.11.2023
Taide- ja museokeskus Sinkka matkalla kävijäennätykseen

24.11.2023
Liikuntavälinekierrätys sai suuren suosion Keravalla

21.11.2023
Our City -projekti tuo vehreitä ulkokalusteita kaupunkiin ja turvallisia oleskelutiloja nuorille

17.11.2023
Ilmat viilenevät – suojaa vesimittari ja -putket jäätymiseltä

15.11.
Sinustako Kerava 100 -lähettiläs?