Kirjastokortti ja asiakastiedot

Kirkes-kirjastokortilla voit lainata Keravan, Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Saat kortin kirjastossa esittämällä kuvallisen, voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Hakemuksen voi täyttää kirjastossa, mutta halutessasi voit tulostaa sen myös tästä.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjastokortin haltija vastaa kortillaan lainatusta aineistosta. Kirjastokorttiin kannattaa liittää nelinumeroinen PIN-koodi. Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla voit kirjautua Kirkes-verkkokirjastoon, asioida Keravan omatoimikirjastossa ja käyttää Kirkes-kirjastojen e-palveluja.

Alle 15-vuotias saa kortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Kun lapsi täyttää 15 vuotta, kirjastokortti on aktivoitava uudelleen kirjastossa. Aktivoinnin yhteydessä kortti muutetaan aikuisten kortiksi.

Alle 15-vuotiaan kirjastokortin voi liittää huoltajan tietoihin verkkokirjastossa. Kortin liittämiseen tarvitaan lapsen kortin PIN-koodi.

Asiakkaana sinun tulee huolehtia siitä, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita muuttuneesta osoitteesta, nimestä ja muista yhteystiedoista Kirkes-verkkokirjaston Omat tiedot -osiossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Huoltaja voi muuttaa myös alle 15-vuotiaan lapsen yhteystiedot.

Kirjasto ei saa tietoa osoitteenmuutoksesta postilta tai maistraatilta.

Käyttösäännöt

Kirjasto on avoin kaikille. Palveluja, kokoelmia ja yleisötiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Käyttösäännöt ovat voimassa Järvenpään ja Keravan kaupunginkirjastoissa sekä Mäntsälän ja Tuusulan kunnankirjastoissa. Siirry Kirkesin sivuille lukemaan käyttösäännöt.

Tietosuojaselosteet

Kirkes-kirjastojen asiakasrekisteri ja Keravan kirjaston tallentavan kameravalvontajärjestelmän tietosuojaselosteet löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Tutustu: Tietosuoja.