Nuorisovaltuusto aloitti vuotensa perehdytyksen muodossa

Keravan nuorisovaltuustovuosi 2024 on pyörähtänyt käyntiin, kun uuden kokoonpanon saanut nuva vietti perehdytysviikonloppua 13.-14.1.2024.

Tunnelma oli hyvä läpi viikonlopun. Perinteiseen tapaan viikonloppu koostui tutustumisesta, ryhmäytymisestä sekä tymäkästä asiasta liittyen kaupungin päätöksentekoon ja nuorisovaltuuston toimintaan. Viikonloppu huipentui järjestäytymiskokoukseen, jossa nuorisovaltuusto valitsi keskuudestaan puheenjohtajiston, tiedottajatiimin sekä edustajat kaupungin eri toimielimiin.

Puheenjohtajistossa jatkavat tänäkin vuonna Eva Guillard (pj) sekä Alina Zaitseva (vpj). Puheenjohtaja edustaa nuorisovaltuustoa kaupunginvaltuustossa. Muut edustuspaikat jakaantuivat äänestyksen jälkeen mukavasti siten, että varsinaisina jäseninä ja varajäseninä on sekä jatkavia että uusia nuvalaisia:

 • Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto Alina Zaitseva
 • Kaupunginhallituksen henkilöstö- ja työllisyysjaosto Minttu Rapinoja
 • Tekninen lautakunta Niilo Gorjunov
 • Teknisen lautakunnan lupajaosto Otso Manninen
 • Kasvatus- ja opetuslautakunta Elsa Karhu
 • Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunta Jouka Liisanantti
 • Vammaisneuvosto Sara Kukkonen

Muita nuorisovaltuuston jäseniä vuonna 2024 ovat:

 • Katja Brandenburg
 • Valentyna Chernenko
 • Milla Kaartoaho
 • Otto Koskikallio
 • Kimmo Munne
 • Aada Paasto
 • Eliot Pesonen ja
 • Iida Salovaara

Keravan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Alina Zaitseva sekä puheenjohtaja Eva Guillard

Täysillä mukana

Varapuheenjohtaja Alina Zaitsevan mielestä kasassa on hyvä porukka ja perehdytysviikonlopussa oli ihana olla mukana: Ilmapiiri oli huikea. Kukaan ei jäänyt yksin ja kaikilla oli hyvää seuraa. Monet lähtivät rohkeasti ehdolle kaupungin toimielimiin ja muihin työtehtäviin. Päästiin ryhmäytymään ja viettämään kivasti aikaa, mutta myös tekemään päätöksiä ja perehtymään pääasioihin.

Zaitseva kiittää nuorisovaltuustoa luottamuksesta toimia varapuheenjohtajana: Minun vuoden 2024 tavoitteena on saada meidän nuorisovaltuustolle näkyvyyttä. Myös haluan rohkaista kaikkia nuorisovaltuutettuja olemaan aktiivisia ja tuomaan omaa ääntä rohkeasti esiin kaupungin päätöksenteossa.

Kolmatta vuotta jatkavan Otso Mannisen tunnelmat perehdytysviikonlopusta ovat mitä mahtavimmat: Kolmesta läpikäymästäni Keravan nuorisovaltuuston perehdytysviikonlopusta, tämä oli mielestäni ehdottomasti sisältörikkain, hyvin järjestetty sekä varmasti uusille nuorisovaltuutetuille toimintaa avaava kokemus. Pidin siitä, kuinka asiat käytiin selkeästi läpi. Esimerkiksi ennen lautakuntaäänestyksiä ja vanhemmat nuvalaisetkin saivat antaa kommentteja kokemuksistaan.

-Kokonaisuudessaan tätä viikonloppua pystyi hyvin sanomaan koulutusviikonlopuksi. Lisäksi oli ilo nähdä, kuinka innostuneita uudet nuvalaisemme vaikuttivat oleva jo ensi silmäyksellä nuvasta, Manninen tiivistää.

Elsa Karhulla alkaa toinen nuorisovaltuustovuosi, ja tänä vuonna hän tulee edustamaan nuorisovaltuustoa Kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Hänen mukaansa viime vuosi oli mahtava, mutta samalla hän toivoo, että tämä vuosi olisi tuottoisampi.

-Tuntui mahtavalta nähdä uudet kasvot, joiden kanssa nyt vietetään seuraava vuosi nuvajuttujen parissa. Edustaminen kasvatus- ja opetuslautakunnassa on mielestäni tärkeä ja erinomainen tapa päästä vaikuttamaan omaan arkielämään, Karhu toteaa.

Uudelle nuorisovaltuuston jäsenelle Jouka Liisanantille jäi perehdytysviikonlopusta luottavainen ja odottava fiilis: Viikonloppu antoi paljon uusia näkemyksiä nuoria koskevien asioiden kannalta ja uskon, että tällä porukalla voimme saada paljonkin aikaan. Se, että edustan Nuvaa Vapaa-ajan ja hyvinvoinnin lautakunnassa, tuntuu hieman jännittävältä, mutta aion silti osallistua täysillä ja olla mahdollisimman paljon hyödyksi Keravalle.

Uusi nuorisovaltuusto on aloittamassa toimintaansa hyvällä mielellä ja aktiivisella otteella. Tätä mieltä on myös Eva Guillard puheenjohtajan tervehdyksessään.

Puheenjohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset, rakkaat nuoret

Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtajana jatkan minä, Eva Guillard. Polkaisen siis käyntiin neljännen vuoteni nuorisovaltuutettuna, joista kolmannen vuoteni puheenjohtajana. Olen äärimmäisen otettu siitä, että saan jatkaa tässä itselle kodikkaassa roolissa vielä viimeisen vuoteni nuorisovaltuutettuna. Olin 16, kun hain ensimmäistä kertaa Keravan nuorisovaltuustoon. Tein onnistuneen kampanjan, voitin vaalit ja tulin valituksi. Ensimmäisen nuva-vuoteni vietin tiedottajan roolissa. Kasvoin nuoreksi aikuiseksi nuorisopolitiikan parissa. Voi tätä kiitollisuuden määrää – mikä matka!

Vaikeuksien kautta voittoon

Viime syksynä ensimmäistä kertaa koko Keravan nuorisovaltuuston historiassa emme päässeet järjestämään vaaleja, sillä ehdokkaita tuli tasan sen verran, kuin sisään vuosittain otetaan jäseniä. Tilanne herätti kysymyksiä; miksi nuoret eivät ole kiinnostuneita siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu? Onko nuorisovaltuustotoiminta ollut liian piilossa kohderyhmältä ja toisaalta muiltakin?

Kasaan saatiin kuitenkin mahtava 16 hengen porukka 13-20-vuotiaita keravalaisnuoria, jotka lähtevät suurella innolla mukaan vaikuttamaan kotikaupunkimme asioihin.

On juhlan aika

Tämä vuosi on spesiaali, onhan sentään Keravan 100 -vuotisjuhla! Juhlavuotemme sekä oman viimeisen nuorisovaltuustovuoteni kunniaksi aion kääriä hihani entistä ylemmäs, ja laittaa itseni keravalaisten nuorten puolesta likoon suuremmin kuin koskaan aikaisemmin. Henkilökohtaiset painopisteeni tulevat olemaan samat kuin ennenkin: tasa-arvoisen keskustelukulttuurin edistäminen, nuorisovaltuuston näkyvyyden lisääminen sekä kaikkien upeiden nuortemme kuuleminen ja osallistaminen.

Viestini puheenjohtajana

Kaikki on mahdollista ja toivoa on – tämä on se viesti, jonka lähettiläänä haluan vielä tämän viimeisen nuva-vuoteni ajan toimia, puheenjohtajan roolissa.

Sydämessä nuoret, sydämessä Kerava, sydämellä Eva.

Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eva Guillard

Lue lisää nuorisovaltuustosta täältä

Lisätietoja vs. nuorisosihteeri Tanja Oguntuase, puh. 040 318 3416, tanja.oguntuase@kerava.fi