Koirapuistot

Koirapuistossa koirat voivat nauttia vapaanolosta ja tutustua muihin koiriin. Jotta leikkihetket ovat turvallisia ja mukavia kaikille koirille sekä myös koirien omistajille, on koirapuistossa huomioitava muut koirat omistajineen. Koirapuistossa jokainen koiranomistaja vastaa omasta koirastaan ja sen käytöksestä.


Keravalla on neljä aidattua koirapuistoa: 

  • Sompion koirapuisto (Vehkalantie)
  • Killan koirapuisto (Kankurinkatu)
  • Ahjon koirapuisto (Ahjonkaarre)
  • Kurkelan koirapuisto (Kurkelankatu)


Kaikissa koirapuistoissa on erilliset aitaukset pienille ja isoille koirille. Löydä lähin koirapuisto kartalta.


Koirankakat roskiin – ei kaduille ja puistoihin

Kaupunki on asentanut 20 koirankakkapussitelinettä eri puolille Keravaa. Telineistä voi ottaa lenkille mukaan kakkapussin, jos se on vahingossa unohtunut kotiin. Löydä lähin koirankakkapussiteline kartalta. Myös jokaisessa koirapuistossa on koirankakkapussiteline. Käytön jälkeen koirankakkapussin voi tiputtaa mihin tahansa kaupungin roskakoriin.


Lisäksi kakkapussin voi tiputtaa pientalon tai muun kiinteistön roskikseen, jos roskiksessa on koirankakkaroskistarra. Omaan tai taloyhtiön roskikseen tarran voi hakea ja liimata itse. Keravan omakotiyhdistys jakoi tarroja syksyn 2019 aikana jäsenkirjeensä mukana, ja lisäksi tarroja voi hakea Sampolan asiointipisteestä. Taloyhtiössä asia kannattaa ottaa ensin esille taloyhtiön hallituksen kokouksessa. 


Koirankakkaroskistarran liimaaminen roskiksen kylkeen antaa ohikulkevalle koiranulkoiluttajalle luvan laittaa koirankakkapussin kyseiseen roskikseen.


   Koirankakkaroskis.fi


Jos huomaat koirapuistossa puutteita tai korjattavaa, niin ilmoitathan asiasta sähköpostitse osoitteeseen kuntateknisetpalvelut@kerava.fi

Päivitetty 17.07.2020 klo 15:06