Kerava tarjoaa syyslomalla lapsille ja nuorille tekemistä ja ohjelmaa

Keravalla järjestetään lapsiperheille suunnattua ohjelmaa syyslomaviikolla 16.-22.10.2023. Osa ohjelmasta on maksutonta ja maksullisetkin elämykset ovat edullisia. Osaan ohjelmasta ilmoittaudutaan ennakkoon.

Taide- ja museokeskus Sinkassa vietetään perhepäiviä tiistaista torstaihin 17.–19.10. Perhepäivillä hypätään taikuuden maailmaan Taikaa! -näyttelyssä. Lasten opastuksilla seikkaillaan mekaanisten taikakoneiden, liikkuvien huonekasvien ja ulospääsyä etsivien kummitusten parissa. Perhepäivien ohjelmassa on myös tai-anomainen työpaja. Nappaa koko perhe mukaan ja saavu tutustumaan maagisiin teoksiin oppaan kanssa! Museoon on aina alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Taikuuden maailmaan pääsee heittäytymään myös Keravan Opiston järjestämällä taikurikurssilla. 7–12-vuotiaille suunnatulla hauskalla alkeiskurssilla Taikuri-Jari opettaa näppäriä taikatemppuja ja perehdyttää taikurin rooliin. Kaksipäiväinen kurssi järjestetään 18.10. – 19.10. Kurssi on maksullinen ja sille ilmoittaudutaan ennakkoon. Kurssimaksuun sisältyy taikuritarvikkeita, jotka osallistujat saavat omakseen.

Kulttuuriyhdistys Kielo järjestää lauantaina 14.10. Keravan kirjastossa lasten tapahtuman, joka vie koko perheen seikkailulle autiolle saarelle kätkeytyvään ihmeviidakkoon! Ihmeviidakko on kaikkia aisteja kutitteleva luovan leikin tila, joka kutsuu perheet tutkimaan eläimellisiä värejä ja materiaaleja sekä luovasti leikkimään tai ihan vain mukavasti köllöttelemään viidakon ihmeellisen äänimaiseman keskelle.

Syyslomaviikolla lapset voivat tuoda pehmolelunsa yökylään Keravan kirjastoon. Pehmojen yössä pehmot pääsevät tutustumaan uusiin kavereihin ja puuhailemaan kaikkea hauskaa. Illalla pehmoille luetaan tietysti iltasatu. Illan ja yön touhuista otetaan kuvia ja jaetaan kirjaston Facebook ja Instagram -tileillä. Voit jättää pehmosi Keravan kirjastoon keskiviikkona 18.10. klo 18 mennessä ja noutaa torstaina 19.10. klo 10 alkaen.

Torstaina 19.10. on luvassa retki Ali-Ollin Alpakkatilalle Klaukkalaan. Tilalla pääsee viettämään aikaa alpakoiden kanssa sekä tutustumaan tilan muihin eläimiin. Retki on suunnattu 9–12-vuotiaille ja sen järjestää Keravan nuorisopalvelut. Ilmoittaudu mukaan ennakkoon viimeistään 11.10. Retken hinta on 10 euroa.

Keravan nuorisopalvelut järjestää syyslomaviikolla myös 16–20-vuotiaille suunnatun Elzumbly 6.0 LAN -tapahtuman sekä SnadiLanit 2.0 -tapahtuman 10–12-vuotiaille yhteistyössä Roots Gamingin kanssa. Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

Lisäksi nuorisokahvila Tunnelissa järjestetään paljon toivottu TunneliYö 13–17-vuotiaille nuorille tiistaina 17.10. Lisätietoa TunneliYöstä saat Tunnelin nuorisotilalta. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Pääset tutustumaan tarkemmin kaikkiin syyslomaviikon ohjelmiin sekä ilmoittautumaan kaupungin tapahtumakalenterin kautta: tapahtumat.kerava.fi.

Ilmoita oma ohjelmasi kaupungin yhteiseen kalenteriin

Keravan tapahtumakalenteri on avoin kaikille Keravalla tapahtumia järjestäville tahoille. Ilmoita oma ohjelmasi tai tapahtumasi pian mukaan syyslomaviikolle!