Kirjaston aineisto

Voit lainata muun muassa kirjoja, lehtiä, elokuvia, äänikirjoja, musiikkia, lautapelejä ja konsolipelejä. Keravan kirjastossa on myös vaihtuva kokoelma liikuntavälineitä, esineitä ja soittimia. E-aineistoja voit käyttää omalla laitteellasi missä ja milloin vain. Aineistojen laina-ajat vaihtelevat. Lue lisää laina-ajoista.

Suurin osa aineistosta on suomenkielistä, mutta etenkin kaunokirjallisuutta on myös muilla kielillä. Monikielisen kirjaston ja Venäjänkielisen kirjaston palvelut ovat käytettävissä Keravan kirjaston kautta. Tutustu erityisesti maahanmuuttajille suunnattuihin palveluihin.

Kirjaston aineistot löytyvät Kirkes-verkkokirjastosta. Verkkokirjastosta löydät Keravan, Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastojen aineistot. Siirry verkkokirjastoon.

Kaukolainaksi muista kirjastoista voit pyytää sellaisia teoksia, joita ei ole Kirkes-kirjastoissa. Voit esittää kirjastolle myös hankintaehdotuksia. Lue lisää kaukolainoista ja hankintatoiveista.

 • Kirkes-kirjastojen yhteisistä e-aineistoista löydät kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, suoratoistopalvelun elokuvia, konserttitaltiointeja sekä muita musiikkipalveluita.

  Siirry Kirkes-verkkokirjaston sivuille tutustumaan e-aineistoihin.

 • Kirjastossa on tarjolla erilaisia liikuntavälineitä sisä- ja ulkoliikuntaan. Välineiden avulla voit tutustua eri lajeihin.

  Voit lainata myös esineitä ja työvälineitä eri tarkoituksiin, esimerkiksi nokkakärryt ja saumuri.

  Kaikkien esineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Niitä ei voi varata eikä uusia, ja ne tulee palauttaa Keravan kirjastoon.

  Katso lista lainattavista esineistä Kirkes-verkkokirjaston sivuilta.

 • Lainattavien soittimien kokoelmasta löydät muun muassa rytmisoittimia, ukulelen ja kitaran. Soittimien laina-aika on kaksi viikkoa. Niitä ei voi varata eikä uusia, ja ne pitää palauttaa Keravan kirjastoon.

  Lainattavia soittimia voi soittaa myös kirjaston Mediahuoneessa. Lue lisää Mediahuoneesta.

  Kirjaston asiakaspalvelun läheisyydessä on myös sähköpiano, jota saa soittaa kuulokkeet päässä.

 • Keravan kotiseutukokoelmaan hankitaan Keravan historiaa ja nykypäivää käsittelevää aineistoa. Kokoelmaan kuuluvat myös keravalaisten kirjoittamat kirjat sekä muut painotuotteet, äänitteet, videot, erilaiset kuva-aineistot, kartat ja pienpainatteet.

  Keski-Uusimaa-lehden vuosikertoja löytyy kirjastosta sekä kirjoiksi sidottuina että mikrofilmeinä, mutta kokoelma ei kata kaikkia lehden ilmestymisvuosikertoja ja päättyy vuoteen 2001.

  Keravan kotiseutukokoelma sijaitsee Kerava-parvella. Aineistoa ei anneta kotilainaan, mutta sitä voi tutkia kirjaston tiloissa. Henkilökunta noutaa Kerava-parvelta aineiston, johon haluat tutustua.

 • Poistokirjat

  Kirjasto myy kokoelmista poistettuja aikuisten- ja lastenkirjoja, äänilevyjä, elokuvia ja lehtiä. Löydät poistokirjat kirjaston varastokerroksesta. Isoista myyntitapahtumista kirjasto tiedottaa erikseen.

  Kierrätyshylly

  Kirjaston aulassa on kierrätyshylly, johon voit jättää kirjoja kiertoon tai ottaa mukaasi toisten jättämiä kirjoja. Jotta hyllystä olisi mahdollisimman paljon iloa kaikille, tuo siihen vain kunnoltaan puhtaita ja ehjiä kirjoja. Tuo kerralla korkeintaan viisi kirjaa.

  Älä tuo hyllyyn

  • kirjoja, jotka ovat olleet kosteassa tilassa
  • Valittujen palojen Kirjavaliot-sarjaa
  • vanhentuneita tietokirjoja ja tietosanakirjoja
  • lehtiä tai kirjastojen poistokirjoja

  Huonokuntoiset ja vanhentuneet kirjat siivotaan hyllystä pois. Voit kierrättää itse likaiset, rikkinäiset ja vanhentuneet kirjat laittamalla ne paperinkeräykseen.

  Lahjoituskirjat kirjastolle

  Kirjasto ottaa lahjoituksina vastaan yksittäisiä, hyväkuntoisia kirjoja ja pääsääntöisesti vain noin kaksi vuotta vanhaa aineistoa. Lahjoitukset käsitellään kirjastossa tarveharkinnan mukaan. Kirjat, joita ei oteta kokoelmaan, viedään kirjojen kierrätyshyllyyn tai lajitellaan kierrätykseen.