Muut liikuntapalvelut

Lainattavat liikuntavälineet
Liikuntavaunut
Liikuntaparkkitoiminta
Liikuntaneuvonta ja hyvinvointimentorointi
Ulkoilun ja liikunnan ystävätoiminta

Lainattavat liikuntavälineet

Kirjastokortilla voit lainata muun muassa palloja, mailoja, hyppykeppejä, mailasettejä, frisbeegolfkoreja ja roskapihtejä sekä pihapelejä, kuten mölkky ja kroketti.

Liikuntavaunut

Liikuntavaunut kiertävät varhaiskasvatuksen yksiköissä. Vaunuista löytyy erilaisia pelejä ja liikunta- ja pelivälineitä. Vaunut eivät ole vuokrattavissa tällä hetkellä muuhun käyttöön. Liikuntavaunutiedustelut: liikunta@kerava.fi.

Liikuntaparkkitoiminta

Keravan jäähallilla perjantaisin klo 9-10.45 järjestettävä liikuntaparkkitoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille. Toiminta on perheille maksutonta, kotihoitoa tukevaa palvelua.

Parkki alkaa klo 9.00 jäähallin kahviosta, jossa ohjaajat ottavat lapset vastaan. Parkki päättyy klo 10.45 samaan paikkaan.

Parkin toiminnasta vastaa Untolan leikkikoulun henkilökunta. Toiminnan järjestää Keravan kaupunki ja tilat tarjoaa Keravan liikuntapalvelut. Liikuntaparkki noudattaa Keravan esiopetuksen työ- ja loma-aikoja. Osallistujat on vakuutettu järjestäjän toimesta.

Liikuntaparkkiin tulee ilmoittautua joka viikko etukäteen soittamalla ohjaajalle kuluvan viikon torstaihin klo 12.00 mennessä. Parkkiin otetaan kerralla max. 10 lasta. Varauksen yhteydessä tiedotetaan kuluvan viikon ohjelmasta, tarvittavasta vaatetuksesta sekä varusteista. Jokaiselle kerralle tarvitaan mukaan oma nimikoitu juomapullo valmiiksi täytettynä.

Liikuntaneuvonta ja hyvinvointimentorointi

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen. Maksuttoman neuvonnan avulla saat keinoja ja motivaatiota rutiinien ja pinttyneiden elintapojen muutokseen. Liikuntaneuvoja auttaa sinua löytämään elämäntilanteeseesi sopivia, innostavia ja helposti omaksuttavia keinoja arkisen liikunnan lisäämiseen.

Neuvonnan kesto vaihtelee muutamasta kerrasta useampaan kuukauteen, jonka aikana voidaan esimerkiksi kokeilla erilaisia liikkumismuotoja sekä käydä läpi muitakin hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Tapaamiset ja yhteydenpitotavat sovitaan neuvonnan alkaessa. Seuranta on tärkeä osa liikuntaneuvontaa, ja asetettuja tavoitteita tarkkaillaan aktiivisesti yhdessä liikuntaneuvojan kanssa.

Liikuntaneuvontaan voit saada lähetteen terveydenhuollon kautta tai voit varata ajan itse.

Liikuntaneuvonnan toimintamallia kehitetään yhdenmukaiseksi Vantaan hyvinvointimentorointimallin kanssa. Kehittämistyötä tehdään yhdessä Vantaan kaupungin ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. Hyvinvointimentorointimalli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksi arvioima toimintamalli.

Ulkoilun ja liikunnan ystävätoiminta

Onko liikkeelle lähteminen yksin hankalaa? Kaipaisitko ulkoilukaveria itselle tai läheiselle? Setlementti Louhelan maksuttoman ikääntyneille suunnatun ystävätoiminnan kautta voit saada seuraa esimerkiksi ulkoiluun tai muuhun liikuntaharrastukseen. Tutustu palveluun tarkemmin: Ulkoilun ystävätoiminta.