Kirjaston aineisto

​​​

Kirjaston aineistot löytyvät verkkokirjastosta, jossa voit myös uusia lainoja ja tehdä varauksia. Samassa tietokannassa on myös Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastojen aineistot.

Uutistorilla on sanoma- ja aikakauslehtien lisäksi esitteitä muun muassa opiskelusta ja täydennyskoulutuksesta, kaupungin palveluista, järjestöistä sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluista.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat myös kaunokirjallisuus, musiikki ja elokuvat sekä konsoli- ja lautapelit. Toisessa kerroksessa on aikuisten tietokirjallisuus.

Lasten- ja nuortenosasto on ensimmäisessä kerroksessa. Kirjastolla on myös lainattavia kiikareita lapsille.

Keravan kotiseutukokoelma 

Kokoelma sijaitsee Kerava-parvella, joka on varattava kokoustila. Kokoelmaan hankitaan lähinnä Keravan historiaa ja nykypäivää käsittelevää aineistoa. Kokoelmaan kuuluvat myös keravalaisten kirjoittamat kirjat sekä muut painotuotteet, äänitteet, videot, erilaiset kuva-aineistot, kartat ja pienpainatteet. Keski-Uusimaa-lehden vuosikertoja on niin kirjoiksi sidottuina kuin mikrofilmeinä, mutta kokoelma ei kata kaikkia lehden ilmestymisvuosikertoja ja päättyy vuoteen 2001.

Kotiseutukokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan vaan siihen voi tutustua kirjaston tiloissa. Henkilökunta noutaa toivotun aineiston Kerava-parvelta. 


 

Päivitetty 08.04.2021 klo 16:54