Lippalakkipäinen nuori pelaa pöydän ääressä taidenäyttelyssä.

Kerava tarjoaa talvilomalla lapsille ja nuorille tapahtumia ja tekemistä 

Talvilomaviikolla 20.-26.2.2023 Keravalla järjestetään monia lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Osa ohjelmasta on maksutonta ja maksullisetkin elämykset ovat edullisia. Osaan ohjelmasta ilmoittaudutaan ennakkoon.

Tutustu koko talviloman tarjontaan kaupungin tapahtumakalenterissa.

Taidetta ja taikuutta

Taide- ja museokeskus Sinkassa vietetään perhepäiviä tiistaista torstaihin 21.–23.2. Perhepäivillä sukelletaan muotoilun maailmaan näyttelyssä Olof Ottelin – sisustusarkkitehti ja muotoilija. Perhepäivien ohjelmaan kuuluu opastuksia, unelmien lelu -työpajoja ja muotoilusuunnistusta. Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy, aikuiset pääsevät osallistumaan museolipun hinnalla.

Talvilomalla päästään heittäytymään myös taikuuden maailmaan! Keravan Opisto järjestää 7–12-vuotiaille lapsille suunnatut taikurikurssit keskiviikkona 22.2. ja torstaina 23.2. Kurssit ovat maksullisia ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Kurssimaksuun sisältyy taikuritarvikkeita, jotka osallistujat saavat omakseen.

Liikuntaa ja ulkoilua

Uimahalli on avoinna koko talvilomaviikon, jolloin alle 18-vuotiaat polskivat 1,5 euron pääsymaksulla maanantaista perjantaihin klo 9–15 välisenä aikana. Uimahallissa järjestetään lisäksi maanantaina 20.2. mainio Vesisankarit-tapahtuma, jossa kokeillaan vesi- ja pelastustaitoja vaihtelevilla rastipisteillä. Osallistumaan pääsee uimahallin normaalin sisäänpääsyn hinnalla.

Keravan Jäähallissa pääsee osallistumaan mailallisiin ja mailattomiin yleisöluisteluvuoroihin.

Luontopolut ja retkikohteet, hiihtoladut ja luistelu kutsuvat talvilomalaisia omatoimiseen ulkoiluun. Tutustu kohteisiin ja tarkista latujen ja luistelukenttien tilanne karttapalvelusta.

Monipuolista ohjelmaa kirjastossa

Kirjasto tarjoaa paljon maksutonta ohjelmaa talvilomaviikolla. Talviloman Pelipäivässä pelataan kirjastossa keskiviikkona 22.2. Pelikonsolivalikoimasta löytyvät tällöin Playstation 5 ja 4, Xbox Series X ja Nintendo Switch. Lisäksi Pelipäivässä pääsee pelaamaan esimerkiksi erilaisia lautapelejä kirjaston kokoelmasta.

Sukella kuviin -kuvitusnäyttelyssä pääsee tutkimaan, ratkomaan, lukemaan ja tekemään omia tulkintoja näyttelyn kuvista. Näyttelyyn on koottu ajatuksia herätteleviä kysymyksiä ja hauskoja tehtäviä.

Talviloman lastenleffana nähdään perjantaina 24.2. Lightyear (K7), joka kertoo Toy Story -elokuvista tutun avaruusrangeri Buzz Lightyearin tarinan.

Talvilomaviikolla kirjastossa järjestetään myös aikuisille suunnattua ohjelmaa, kuten kirjallisuusilta ja kirjastokinonäytös.

Lasten päiväleiri ja lanit nuorisotiloissa

Keravan nuorisopalvelut järjestää 1–3.-luokkalaisille päiväleirin Ahjon kylätalolla 20.–24.2. Leiriohjelmaan kuuluu esimerkiksi luistelua sään salliessa, leikkejä, pelejä ja askartelua. Leiri on maksullinen ja sinne ilmoittaudutaan ennakkoon.

Elzumbly 4.0 LAN -tapahtuma järjestetään Savion nuorisotila Elzulla 22.–24.2. yhteistyössä E-urheiluorganisaatio Roots Gamingin kanssa. Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoita oma ohjelmasi kaupungin yhteiseen kalenteriin

Keravan tapahtumakalenteri on avoin kaikille Keravalla tapahtumia järjestäville tahoille. Ilmoita oma ohjelmasi tai tapahtumasi pian mukaan talvilomaviikolle!

Kalenterista löytyy jo Keski-Uudenmaan Muodostelmaluistelijoiden järjestämät ohjatut ja maksuttomat luistelutunnit lapsille.

Lisätietoja

Kaikki tapahtumat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista.