Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu

Terveisiä Keravalta – lokakuun uutiskirje julkaistu

Syksy on saapunut Keravalle vauhdikkaasti, ja on jälleen aika päivittää teidät kaupunkimme kuulumisiin.

Hyvä keravalainen,

Kerava täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja juhlavuoden suunnittelu on täydessä vauhdissa. Juhlavuoden teema on Sydämessä Kerava ja tarkoituksena on juhlistaa arvoja, jotka tekevät kaupungistamme ainutlaatuisen paikan.

Kaupunkistrategian mukaisesti osallisuus on keskeisessä roolissa. Juhlavuoden tapahtumat ja aktiviteetit pyrkivät yhdistämään kaupungin asukkaat eri-ikäisistä ja -taustaisista, jotta voimme juhlistaa menneisyyttä, nykyisyyttä ja katsoa samalla luottavaisesti tulevaisuuteen. Teemme yhteistyötä monien paikallisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa varmistaaksemme, että juhlavuosi tulee olemaan ikimuistoinen ja merkityksellinen. Odotamme innolla, että saamme sinut mukaan juhlistamaan Keravan 100-vuotista taivalta.

Uuden ajan rakentamisen festivaali URF on yksi juhlavuoden kohokohdista, joka houkuttelee monipuolisella ohjelmalla kaupunkiin rakentamisen ja asumisen ammattilaisia sekä suurta yleisöä. Uudenlainen kaupunkifestivaali avaa porttinsa 26.7.2024 Kivisillan alueella ja se on muiden kaupunkitapahtumiemme tapaan suurelle yleisölle päiväsaikaan maksuton.

Kerava on aina ollut paikka, jossa koulutus on arvossaan. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä Keudan kanssa ja nyt olemme aloittamassa tiiviin yhteistyön myös Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Ensimmäinen käytännön esimerkki tästä kehittämistyöstä on palvelumuotoilun hyödyntäminen URF:n suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kun katseemme suuntautuu kohti tulevaisuutta, näemme kasvavalle kaupungillemme mahdollisuuksia ja haasteita. Meidän on huolehdittava siitä, että kasvu tapahtuu kestävällä tavalla. Kaupungin palvelut ja kulttuuritarjonta ovat tärkeitä tekijöitä, jotka tekevät Keravasta houkuttelevan paikan asua ja viettää aikaa.

Kaupunkimme on vahva yhteisö, ja haluan kannustaa kaikkia osallistumaan sen kehittämiseen. Olemme avoimia ideoille ja ehdotuksille siitä, miten voimme tehdä Keravasta vielä paremman paikan elää ja työskennellä. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja haluamme tehdä siitä entistäkin paremman yhdessä teidän kanssanne.

Muistathan, että voit tilata kaupungin uutiskirjeen omaan sähköpostiisi tämän linkin kautta.

Toivotan teille kaikille antoisaa syksyä!

Kirsi Rontu, kaupunginjohtaja

Keravalle laaditaan uusi osallisuusohjelma

Osallisuus on yksi Keravan kaupunkistrategian arvoista. Pyrimme edistämään osallisuutta ja vuorovaikutusta niin asukkaiden, järjestöjen, yritysten kuin muiden sidosryhmien kanssa.

Keravalle laaditaan parhaillaan osallisuusohjelmaa, jossa määritellään kaupunkitasoiset tavat toteuttaa osallisuutta ja vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa Keravalla halutaan lisätä osallisuuden vaikuttavuutta eli sitä, että asukkaiden mielipiteet otetaan paremmin huomioon kaupungin suunnitelmissa ja päätöksenteossa.

Osallisuusohjelman luonnos on nähtävillä 25.9.–3.11.2023 välisen ajan. Voit tutustia luonnokseen Keravan asiointipisteellä, joka sijaitsee Sampolan ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Kultasepänkatu 7 tai lataamalla tiedoston kaupungin verkkosivuilta oheisen linkin kautta: osallisuusohjelmaluonnos (pdf)

Voit kommentoida osallisuusohjelmaa lähettämällä sähköpostiviestiä osoitteeseen: kirjaamo@kerava.fi.

Uutiskirjeen muut aiheet

Kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu käynnistävät yhteistyön

Kerava vie paikkatieto-osaamista uudelle tasolle

Uuden ajan rakentamisen festivaali avaa porttinsa 26.7.2024

Kerava tarjoaa syyslomalla lapsille ja nuorille tekemistä ja ohjelmaa

Tule mukaan järjestämään Keravan 100-vuotisjuhlavuotta

Omaehtoisen toiminnan avustukset haettavissa 16.10. saakka

Keravan nuorisotyön perussuunnitelma on julkaistu

Keravalla järjestetään maksutonta ohjelmaa asunnottomille Asunnottomien yönä 17.10.

Elinkeinopalveluiden ajankohtaiset uutiset

Islantilaisia vieraita Keravalla tutustumassa nuorisopalveluiden toimintaan

Sinkan syysloman perhepäivät