100 tarinaa Keravasta

Sirkusmuistomerkin paljastustilaisuus 23.9.1979. Kuva: Sinkka.

Vuosi 2024 on kaupungillemme juhlavuosi, sillä 1924 Kerava erotettiin Tuusulasta omaksi kauppalakseen. Sadassa vuodessa Kerava on kasvanut 3 000 asukkaan kauppalasta elinvoimaiseksi ja kehittyväksi yli 38 000 asukkaan kaupungiksi. Tänne muutetaan ja täällä viihdytään sukupolvesta toiseen.

100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haluamme kerätä muistoja ja tarinoita Keravasta ja keravalaisista. Oletko sinä ”junantuoma” vai syntyperäinen keravalainen? Mikä toi sinut tänne tai mikä on saanut pysymään? Mikä Keravassa on parasta? Onko sinulla Keravan historiaan liittyviä muistoja, esimerkiksi torilla kaupunkioikeuksien kunniaksi 1970 järjestetystä suuresta kansanjuhlasta?

Kirjoituksesi voi olla lyhyt tai pidempi, hauska tai haikea, henkilökohtainen tai yleisemmin Keravan historiaan liittyvä – mitään määrämuotoa ei ole. Samalta henkilöltä saa myös mieluusti tulla useampiakin tarinoita, mutta lähetä jokainen tarinasi omalla lomakkeellaan.

Keravaan liittyviä kiinnostavia tarinoita ja muistoja julkaistaan juhlavuoden aikana kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa.

Pidätämme oikeuden valita julkaistavat tarinat sekä tarvittaessa stilisoida ja lyhentää tekstejä. Julkaisemisesta ei makseta palkkiota. Tarinan lähettämisen yhteydessä kysymme nimen ja yhteystiedot, mutta teksti voidaan pyynnöstä julkaista myös nimimerkillä. Tekstin yhteydessä voi toimittaa yhden siihen liittyvän kuvan.