Muuttajan opas

​​​​​​​​Eri viranomaiset ja yritykset tarjoavat opastusta muuttoon liittyvissä asioissa.​

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää mutta viimeistään viikon kuluessa muutosta, joko postiin tai maistraattiin muuttoilmoituslomakkeella, joita on saatavilla postitoimipaikoista tai maistraatista. Ilmoituksen voi tehdä myös verkossa www.muuttoilmoitus.fi tai postin muuttoilmoitussivuilla. Näihin palveluihin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.


Uudet osoitetiedot välittyvät automaattisesti mm. Kelaan, ajoneuvo-ja ajokorttirekisteriin, verohallintoon, seurakuntaan ja puolustusvoimille. Postin sivuilta voi tarkistaa mitkä yritykset saavat osoitteenmuutoksen suoraan ja kenelle ilmoitus on tehtävä erikseen. Uudesta osoitteesta on hyvä ilmoittaa esimerkiksi pankkiin, vakuutusyhtiöön, lehtitilauksien toimittajille, järjestöille, teleoperaattoreille ja kirjastolle.


Keravan posti (Keravan K-Citymarket)
Nikonkatu 1
04200 Kerava

Hyvinkään maistraatti
Urakankatu 1
05900 Hyvinkää

 

Ilmoitukset isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle

Muuton jälkeen on tehtävä myös ilmoitus taloyhtiön isännöitsijälle, jotta uudet asukkaat voidaan merkitä talon kirjoihin ja nimitiedot päivittää nimitaululle sekä postiluukkuun. Mikäli taloyhtiössä on yhteiskäytössä oleva talosauna ja asukas haluaa saunavuoron tai autopaikan, tulee ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön. Saunavuorot ja autopaikat saatetaan jakaa jonotusjärjestyksessä, joten ne eivät siirry automaattisesti edelliseltä asukkaalta uudelle asukkaalle.


Isännöitsijän sekä huoltoyhtiön yhteystiedot on yleensä ilmoitettu oman taloyhtiön porraskäytävän ilmoitustaululla.


Päivähoito ja koulut

Mikäli sinulla on lapsia, ilmoita heidät uuteen päiväkotiin ja/tai kouluun. Palveluita alle kouluikäisille lapsille, peruskoululaisille ja heidän vanhemmille löytyy Kasvatus, opetus ja koulutus -sivuilta.


Internetyhteydet

Joidenkin vuokra-asuntojen vuokraan saattaa sisältyä internetliittymä. Jos internetliittymä ei sisälly vuokraan, on asukkaan huolehdittava uuden nettiyhteyden hankkimisesta tai sovittava operaattorin kanssa mahdollisesta jo olemassa olevan internetyhteyden siirrosta uuteen osoitteeseen. Operaattoriin kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä välttyäkseen katkoksilta verkon käytössä, sillä siirtämisessä voi kestää jonkin aikaa.


Tarkista televisiota varten onko uusi asuntosi kaapeli- vai antennitalous.

 

Sähkösopimus ja omakotitalon kaukolämpöliittymä

Sähkösopimus kannattaa myös tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa, sillä sopimuksen alkamisajankohdan voi valita muuttopäiväksi. Näin sähköntulo ei mene poikki missään vaiheessa. Tee sähkösopimus Keravan Energian kanssa. Muista myös irtisanoa vanha sopimus.


Jos muutat omakotitaloon, niin ilmoitathan Keravan Energialle sähkö- ja kaukolämpöliittymän omistajan vaihtumisesta. Ilmoita sähköliittymän siirrosta uudelle omistajalle. Ilmoita kaukolämpöliittymän omistajan vaihdosta.


Keravan Energia
Tervahaudankatu 6
04200 Kerava
info@keravanenergia.fi


Vesi- ja jätehuolto

Jos muutat omakotitaloon, muista tehdä vesi- ja jätehuoltosopimus.


Keravan vesihuolto
Kultasepänkatu 7 (Sampolan palvelukeskus)
04250 Kerava 


Asiakaspalvelu toimii Sampolan ala-aulan asiointipisteen kautta. 
Hakemukset ja postit voi jättää Sampolan palvelukeskuksen asiointipisteeseen osoitteeseen Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava. Lisätietoja  vesihuoltoon liittyvissä asioissa löydät vesihuollon verkkosivuilta.


Jätehuollosta ja kierrätyksestä löydät lisätietoja Jätehuollon verkkosivuilta.

 

Kotivakuutus

Jotkut vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta voimassaolevaa kotivakuutusta koko vuokrasuhteen keston ajan. Kotivakuutus kannattaa ottaa aina, jotta voi varautua kodissa sattuviin äkillisiin ja ennalta arvaamattomiin vahinkoihin. Vertaile eri vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksia löytääksesi omiin ja perheesi tarpeisiin parhaiten sopivan vakuutuksen. Mikäli sinulla on jo kotivakuutus ja muutat uuteen kotiin, muista ilmoittaa uusi osoite vakuutusyhtiölle.


Tarkista kodissasi olevien palovaroittimien kunto ja niiden riittävä määrä. Tutustu palovaroittimeen liittyviin määrityksiin

 

Asumistuki

Mikäli olet oikeutettu asumistukeen, tulee sinun tehdä Kelaan joko uusi hakemus tai muutosilmoitus mikäli saat jo tukea. Muistathan huomioida Kelan mahdolliset ruuhkat hakemusten käsittelyissä, joten ole sinnekin hyvissä ajoin yhteydessä.

KELA
Keravan toimipiste
Käyntiosoite: Kauppakaari 8, 04200 Kerava


Kunnallinen terveyspalvelu

Julkisesta perusterveydenhuollosta lisätietoa löydätte täältä Keravan terveyspalveluiden -sivuilta.


Toimipisteiden osoitteet:

  • Terveyskeskus: Metsolantie 2, 04200 Kerava
  • Sampolan hammashoitola: Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava
  • Neuvola: Sampolan palvelukeskus, Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava
  • Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimiala/kirjaamo, Sampolan palvelukeskus, Kultasepänkatu 7, PL 7, 04201 Kerava

 

Muut palvelut

Tutustu muihin hyödyllisiin palveluihin

Päivitetty 26.01.2022 klo 14:47