Vuokra-asunnot

Kaupunki omistaa tytäryhtiöidensä kautta noin 1 600 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa sekä veteraaneille suunnatun Kallenpirtin asunnot. Kaupungin lisäksi vuokra-asuntoja tarjoavat yksityiset omistajat sekä muut yleishyödylliset toimijat.

Hae kaupungin vuokra-asuntoa Nikkarinkruunulta tai etsi ja tutustu muihin vapaina oleviin vuokra-asuntoihin eri puolella Keravaa.

Hae Nikkarinkruunun vuokra-asuntoa

Kaupungin vuokra-asuntojen asukasvalinnat ja asuntoneuvonnan hoitaa Nikkarinkruunu. Nikkarinkruunun vuokra-asunnot ovat rivi-, pien- ja kerrostaloasuntoja, ja asunnot on tarkoitettu pääasiassa keravalaisille tai Keravalla vakituisesti työssäkäyville tai työn aloittaville.

 • Vuokra-asuntoon haetaan asuntolomakkeella, jonka voi täyttää sähköisesti tai tulostaa. Asuntohakemuksen voi myös hakea Sampolan asiointipisteestä (Kultasepänkatu 7). Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta, ja hakemuksen voi uusia, poistaa tai tehdä siihen pieniä muutoksia ottamalla yhteyttä Nikkarinkruunun asiakaspalveluun.

  Täytetty asuntohakemus sekä siihen tarvittavat liitteet toimitetaan Nikkarinkruunun toimistoon osoitteeseen Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, Asemantie 4, 04200 Kerava.

  Tulosta asuntohakemus tai täytä sähköinen hakemus Nikkarinkruunun verkkosivuilla.

 • Nikkarinkruunun asukkaiden tukena toimii asumisneuvoja yhteistyössä Keravan kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Asumisneuvonnalla pyritään muun muassa

  • ennaltaehkäisemään häätöjä
  • antamaan palveluohjausta uusille ja nykyisille Nikkarinkruunun asukkaille
  • selvittämään keinoja/mahdollisuuksia asumisen jatkumisen turvaamiseksi
  • pienentämään asumisvaihtuvuutta
  • ehkäisemään nuorisosyrjäytymistä.

Ota yhteyttä Nikkarinkruunuun

Vapaarahoitteinen vai tuettu ARA-vuokra-asunto?

Kaupunki omistaa sekä valtion tukemia ARA-vuokra-asuntoja että vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja eri puolella Keravaa. Vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin voi hakea kuka tahansa, mutta ARA-asuntoihin haettaessa hakijan on täytettävä varallisuusrajat.

Erityisryhmille, kuten senioreille, tarkoitettujen ARA-asuntojen asukasvalinnoissa on noudatettava samoja asukasvalintaperusteita kuin muissakin valtion tukemissa vuokra-asunnoissa.

Muut Keravalla vapaana olevat vuokra-asunnot

Voit myös etsiä sopivan kokoista ja hintaista vuokra-asuntoa joko yleishyödylliseltä vuokranantajalta tai yksityisiltä vuokranantajilta. Lisätietoja vapaina olevista asunnoista sekä hakulomakkeet asuntoihin löydät vuokranantajien verkkosivuilta.

Jos haluat laittaa vuokralle omistusasuntosi, ota yhteyttä kiinteistövälitysyrityksiin ja kysyä mahdollisuutta vuokravälityspalveluun. Keravan kaupungin asuntopalvelut eivät ota vuokrattavaksi yksityisten omistamia asuntoja.

Olethan vuokra-asunnossa asumiseen liittyvissä asioissa aina ensin yhteydessä omaan vuokranantajaasi tai taloyhtiön isännöintiin.