Katuvalaistus

​​​Katuvalaistuksesta vastaa tien omistaja. Katuverkon osalta katuvalojen ylläpidosta, parantamisesta ja uusimisesta huolehtii Keravan kaupunki. Keravalla katuvalaistuksen kunnossapidosta ja siihen liittyvästä vikapäivystyksestä vastaa tehdyn sopimuksen mukaan Eltel Networks Oy.


Katuvalot on ryhmitelty alueittain tietyn kokoisiksi katuvalopiireiksi. Kullakin piirillä on oma katuvalokeskuksensa, josta löytyvät piiriä koskevat ohjaustiedot. Ohjaustietojen mukaan lamput syttyvät ja sammuvat keskitetyn hämäräkytkimen ohjaamina.


Jos katuvalot palavat keskellä päivää, ollaan piirin alueella tekemässä huolto- ja korjaustöitä. Koko alueen lamput kytketään tällöin päälle, jotta nähtäisiin mitkä lamput ovat palaneet loppuun. Katuvalojen huoltokierros tehdään 3 kertaa vuodessa. Tällöin vaihdetaan kaikki kuolleet lamput.


Huoltokierrosten ulkopuolella vaihdetaan kolme peräkkäistä pimeää lamppua mutta yksittäisiä lampun vaihtoja ei tehdä. Jos samalta alueella on useampi pimeä lamppu, on kyseessä yleensä kaapeli- tai sulakevika.

Katuvalojen vikailmoitukset

Ilmoita katuvalaistuksessa havaitsemastasi häiriöstä suoraan katuvaloviat.kerava@eltelnetworks.com​ tai soita puh. 040 311 3838 ja jätä viesti vastaajaan. Muistathan kertoa paikkakunnan ja häiriön tarkan osoitteen.


Välittömiä toimia edellyttävät vaaraa aiheuttavat katuvaloviat ilmoitetaan kaupunkitekniikan vikapäivystykseen, puh. 040 318 4140.

Päivitetty 29.11.2019 klo 14:00