Katujen ja liikenteen luvat

Kaupunki myöntää yleisillä alueilla työn tekemiseen tai alueen käyttöönottoon tarvittavat luvat ja valvoo niiden mukaista toteuttamista. Kaikki yleisiin alueisiin liittyvät luvat haetaan sähköisesti Lupapiste.fi -asiointipalvelun kautta.

Infrapalveluiden hinnasto

Yleisten alueiden käytön maksut löytyvät Keravan kaupungin infrapalveluiden hinnastosta. Tutustu hinnastoon:

Ennakkoneuvonta ja luvan hakeminen

Lupapiste.fi -asiointipalvelua voi käyttää kaikkiin yleisten alueiden lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen luvan tarvetta. Neuvontapalvelu ohjaa luvantarvitsijaa hakemaan lupaa koskevan sijainnin kartalta ja kuvaamaan lupa-asian yksityiskohtaisesti ja selkeästi.

Neuvontapalvelu on avoinna kaikille yleisten alueiden käyttöä suunnitteleville ja se on maksuton. Palveluun rekisteröidytään helposti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Luvan hakemisen aikana laadukkaat ja oikeat tiedot sisältävät pyynnöt helpottavat myös vastaanottavaa viranomaista asian käsittelyssä. Palvelun kautta sähköisesti asioiva luvanhakija saa henkilökohtaista palvelua asiasta vastaavalta viranomaiselta koko lupaprosessin ajan. 

Lupapiste.fi sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta useille eri tahoille. Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.