Katujen ja liikenteen luvat ja lomakkeet

​​​Yleisten alueiden, kuten katujen, jalkakäytävien, pyöräteiden, katuviheralueiden ja puistoalueiden, käyttäminen edellyttää aina kaupungin hyväksyntää. Kaupunkitekniikka myöntää yleisillä alueilla työn tekemiseen tai alueen käyttöönottoon tarvittavat luvat ja valvoo niiden toteuttamista. Alueiden käytöstä peritään taksan mukaista korvausta käyttötarkoituksen mukaan.


Yleisten alueiden lupiin kuuluvat kaivutöiden katulupa, katulupa yleisellä alueella työskentelyä varten, sijoittamissopimus sekä yleisten alueiden käyttö mainontaa ja mainoksia sekä tapahtumia varten. Kaikki yleisten alueiden lupahakemukset otetaan sähköisesti vastaan Lupapiste.fi -palvelussa.

Kiinteistön alueelle hylätty ajoneuvo

Isännöitsijä, kiinteistön omistaja, haltija tai edustaja yrittää ensin omin keinoin saada omistajaa/haltijaa kiinni. Jos ajoneuvo ei tästä huolimatta siirry, perustellusta pyynnöstä kaupunki huolehtii myös yksityisen kiinteistön alueelle hylätyn ajoneuvon siirrosta. Siirtoa pyydetään Ajoneuvon siirtopyyntö -lomakkeella.


Vahingot katualueella

Asukkaat voivat hakea korvausta kaupungilta, jos he ovat liukastuneet tai kaatuneet tai jos heidän autonsa on vahingoittunut kaupungin vastuulla olevilla katualueilla. Vahingon kärsineen tulee täyttää vahingosta riippuen joko liukastumisen ja kaatumisen korvausvaatimuslomake tai autovahingon korvausvaadelomake ja lähettää lomake kaupunkitekniikan toimialalle liitteineen ja valokuvineen joko sähköpostitse kaupunkitekniikka@kerava.fi taikka postitse Sampolan palvelukeskuksen asiointipisteeseen, kuoreen merkintä Kaupunkitekniikka/korvausvaatimus.


Vahingosta on myös ilmoitettava välittömästi kaupunkitekniikan vikapäivystykseen, puh. 040 318 4140.

Korvaushakemusta käsiteltäessä tarkistetaan tapahtumapaikka, vahinkoajankohta, olosuhteet sekä säätila. Tarvittaessa korvauksen hakijalta pyydetään lisätietoja. Kipu- ja särkykorvauksesta sekä pysyvän haitan korvausvaatimuksista pyydetään aina vakuutusyhtiön lausunto. Korvauspäätös lähetetään hakijalle kirjallisena.

Päivitetty 18.05.2020 klo 08:51