Digitaalinen nuorisotyö

Nuorisotyö toimii Keravalla nuorisotilojen lisäksi myös digitaalisesti ja kaduilla. Teemme nuorisotyötä digitaalisilla alustoilla ja eri somekanavilla, joista löydät nuorisotyöntekijämme.

Discord

Keravan nuorisopalveluiden Discord-kanavalta löydät seuraavat palvelut:

  • mahdollisuus tekstimuotoiseen tai puhemuotoiseen jutusteluun
  • pelikavereiden etsiminen
  • osallistuminen striimaustoimintaan ja toiminnan kehittämisen ideointiin.

Avaa kutsulinkki kanavalle.

Nuorisopalvelujen työntekijä on Discordissa keskiviikkoisin klo 16–20.

Facebook, Instagram, SnapChat ja Tiktok

E-urheilu

E-urheilu on nuorten miesten kolmanneksi suosituin urheilulaji jääkiekon ja jalkapallon jälkeen Suomessa. Tilastollisia harrastajia on noin 81 000 – lisäksi lähes jokainen nuori pelaa kotona konsolilla tai tietokoneella vapaa-aikanaan jotain peliä.

Keravalla tiedostetaan lajin kasvupotentiaali ja siksi kaupunki pyrkii omalla toiminnallaan mahdollistamaan nuorille e-urheilun harrastamisen tulevaisuudessa.

Elzun pelitila ja pienryhmät tukevat nuorten pelaamista

Savion nuorisotila Elzussa on toiminut viiden vuoden ajan kymmenen pelitietokoneen pelitila. Koneilla saa pelata valvotusti nuorisotalon ollessa avoinna. Elzussa järjestetään lisäksi pienryhmätoimintaa pelaamisesta kiinnostuneille nuorille kolme kertaa viikossa.

Ryhmissä harjoitellaan peliteknisen osaamisen lisäksi muun muassa kommunikaatiotaitoja, tiimityötä ja sitoutumista yhteisiin pelisääntöihin. Tärkeimpänä kuitenkin on yhdessä tekeminen samanhenkisessä seurassa. Pienryhmätoimintaa järjestetään nuorisotalon aukioloaikojen ulkopuolella.

Lisäksi järjestämme Elzussa LAN-tapahtumia syys- ja talvilomilla sekä teemme nuorten retkiä vuosittain pidettäville Assembly partyille. Kaikessa pelitoiminnassa painotamme unen, ravinnon ja liikunnan merkitystä osana peliharrastusta.

Netari

Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä, missä voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Nettinuorisotaloon ovat tervetulleita ihan kaikki nuoret, mistä päin tahansa. Netari toimii netissä siellä missä nuoret ovat: Momiossa, Discordissa, Twitchissä, Minecraftissa ja sosiaalisen median palveluissa.  Netaria ylläpitää Pelastaa lapset ry ja toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Netari – nettinuorisotalon sivut.