Digitalt ungdomsarbete

Förutom i ungdomslokalerna är ungdomsarbetet i Kervo också verksamt i digitala kanaler och på gatorna. Vi utför ungdomsarbete på digitala plattformar och via olika sociala mediekanaler där du kan hitta våra ungdomsarbetare.

Discord

På Kervo ungdomstjänsters Discord-kanal hittar du följande tjänster:

  • möjlighet till text- eller talbaserad småprat
  • söka spelkompisar
  • deltagande i streamingverksamhet och i skapa idéer för att utveckla verksamheten.

Du får åtkomst till kanalen via inbjudningslänken. Öppna länken.

En anställd inom ungdomstjänsterna finns på Discord på tisdagar kl. 17–21.

Facebook, Instagram, SnapChat ja Tiktok

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.

Följ oss på SnapChat.

Följ oss på TikTok.

E-sport

E-sport är den tredje mest populära sporten bland unga män efter ishockey och fotboll i Finland. Enligt statistiken finns det cirka 81 000 personer som håller på med e-sport – dessutom spelar nästan alla unga konsol- eller datorspel hemma på fritiden.

I Kervo är vi medvetna om grenens tillväxtpotential, och därför strävar staden genom sin egen verksamhet efter att göra det möjligt för unga att delta i e-sport i framtiden.

Elzus spelutrymme och små grupper stöder ungas spelande

Ett spelutrymme med tio speldatorer har fungerat I ungdomsgården Elzu i Savio i fem år. Det är tillåtet att spela på datorerna under uppsikt medan ungdomsgården är öppen. I Elzu ordnas också tre gånger i veckan smågruppsaktiviteter för ungdomar som är intresserade av att spela.

Förutom speltekniska färdigheter övar grupperna bland annat kommunikationsfärdigheter, lagarbete och att förbinda sig till gemensamma spelregler. Det viktigaste är dock gemensamma aktiviteter i ett likasinnat sällskap. Smågruppsverksamhet ordnas utanför ungdomsgårdens öppettider.

Dessutom organiseras LAN-evenemang i Elzu under höst- och sportloven och vi gör ungdomsutflykter till det årliga Assembly party. I alla spelaktiviteter betonar vi vikten av sömn, kost och motion som en del av spelhobbyn.