Liikkuva nuorisotyö

Liikkuva nuorisotyö

Liikkuvan nuorisotyön tarkoituksena on tavoittaa nuoria nuorisotilojen ulkopuolella siellä, missä he kulkevat: kaduilla, lähiliikuntapaikoilla, koulujen pihoilla ja kauppa-keskuksissa. Liikkuvan nuorisotyön työmuotoja Keravalla ovat Kerbiili-toiminta sekä Walkers jalkautuva nuorisotyö.

Kerbiili-toiminta

Kerbiili on autolla tapahtuvaa liikkuvaa nuorisotilatoimintaa, jossa on mukana nuorisotyöntekijöitä ja toiminta- ja pelivälineitä.

Toiminta on suunnattu varhaisnuorille, eli 3.-6.-luokkalaisille. Kerbiili kiertää Keravalla tiistaista torstaihin klo 14-16:30 ympäri kaupunkia. Autossa ja sen ympärillä toteutetaan pelitoimintaa: mukana on muun muassa lautapelejä ja pallopelejä.

Pysähdyspaikat päätetään tarpeen mukaan ja nuoret voivat kutsua auton luokseen puhelimen (040 318 4553) tai sosiaalisen median kanavien kautta. Ota siis nuorisopalveluiden kanavat seurantaan!

Kutsu Kerbiili paikalle:

Yhteystiedot

Walkers-toiminta

Walkers-toiminta yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa jatkuu Keravalla myös syksyllä 2023. Toiminta on liikkuvaa nuorisotyötä, jonka tarkoituksena on tavoittaa etenkin yli 13-vuotiaita nuoria siellä missä he vapaa-aikaansa viettävät. Toiminnassa hyödynnetään liikkuvaksi kohtaamispaikaksi muokattua Kerbiili/Walkers-matkailuautoa. Nuoret kohdataan heidän omassa ympäristössään ja ohjataan tarvittaessa erilaisten tukipalveluiden piiriin.

Kerbiili/Walkers-auto

Walkersin aikataulu

  • Tiistaisin klo 17:00–21:00 kesäkautena
  • Keskiviikkoisin klo 17:00–21:00 kevät- ja kesäkautena
  • Torstaisin klo 17:00–21:00 kevät- ja kesäkautena
  • Perjantaisin klo 17:00–23:00 ympäri vuoden
  • Lauantaisin klo 17:00–22:00 ympäri vuoden

Walkers-toimintaa toteutetaan syyskaudella torstaisin klo 17-21 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 17-23.

Pysähdyspaikat päätetään tarpeen mukaan ja nuoret voivat kutsua auton luokseen puhelimitse tai sosiaalisen median kanavien kautta.

Kutsu Walkers-auto paikalle:

Walkers-toiminnassa jalkautuvaa nuorisotyötä toteutetaan aina pareittain. Työntekijöillä on tunnistettavat liivit, ja he kulkevat nuorisopalveluiden tunnistettavalla autolla. Walkers-toimintaa voidaan toteuttaa myös Keravan ulkopuolella yhteistyössä muiden kuntien kanssa. Walkers painottuu viikonloppuihin, juhlapyhien aattoihin ja nuorille merkittäviin päiviin kuten koulujen päättymispäivä.

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

jalkautuvat@kerava.fi