Vesihuolto

Joulutervehdys_2016.jpg

Vesihuollon toimisto

Käyntiosoite:
Kultasepänkatu 7, Sampolan palvelukeskus

Postiosoite:
PL 123, 04201 Kerava

Asiakaspalvelu toimii Sampolan ala-aulan yhteispalvelupisteen kautta.

​Asiakaspalvelun puhelinajat
p. 040 318 2275

Laskutuksen puhelinaika
p. 040 318 2380
​ma-to​9.00-11.00ma-to9.00-11.00
​13.00-15.00
​pe​suljettu​pe​suljettu

Kiinteistön vesi- ja viemäritöiden (kvv) tilauksiin liittyvät tiedustelut:

​ma-pe​9.00-11.00p. 040 318 2187

HUOM!
Kiinteistön vesi- ja viemäritarkastuksia (kvv) tehdään tiistaisin ja torstaisin
iltapäivisin. Tilaukset asiakaspalvelusta p. 040 318 2275

 

AJANKOHTAISTA VESIHUOLLOSSA

 

Vesijohtovuoto Kirvesmiehentiellä on korjattu 

08.11.2017 klo 12:30

​Vesijohtovuoto Kirvesmiehentiellä on saatu korjattua odotettua nopeammin, eikä korjaustyöstä johtuen aiheutunut vesikatkoja lähialueen kiinteistöille.

Korjauksesta johtuen verkostossa voi esiintyä ruskehtavaa vettä, joka kirkastuu juoksuttamalla. Samoin verkostoon mahdollisesti päässyt ilma, joka voi aiheuttaa pauketta vettä laskettaessa, poistuu vettä juoksuttamalla. Keravan Vesihuolto pahoittelee häiriötä.

 

Vesijohtovuodon korjaus Kirvesmiehentiellä
ke 8.11.2017

Kirvesmiehentie 1 kohdalla on havaittu vesijohtovuoto. Vuodon korjaustyö aloitetaan keskiviikkoaamuna 8.11.2017 klo 8.00. Korjaustyön on arvioitu kestävän klo 16.00 asti. Työ voi valmistua myös ennakoitua nopeammin tai hitaammin. Mikäli korjaustyö ei onnistu suunnitellusti, voidaan vedenjakelu joutua katkaisemaan Tuusulantie 35 ja 37 kiinteistöiltä.

 

Korjauksen valmistuttua mahdollisesti ruskehtava vesi kirkastuu juoksuttamalla. Samoin verkostoon mahdollisesti päässyt ilma, joka voi aiheuttaa pauketta vettä laskettaessa. Keravan Vesihuolto pahoittelee häiriötä.

 

Keskustan Kehällä alkaa vesijohdon ja kadun uusiminen toukokuussa

Keskustan Kehällä (Seunalantien ja Aleksis Kiven tien välillä) alkaa viikolla 21 halkaisijaltaan 400 mm runkovesijohdon ja kadun uusiminen. Uusiminen on ajankohtaista, koska vesijohto alkaa olla käyttöikänsä päässä. Lisäksi vesijohto on kokonsa puolesta merkittävässä asemassa. Vesijohtojen saneerauksella varmistetaan jatkossakin hyvänmakuisen veden jakelu ja yllättävien vesikatkojen välttäminen. Työtä urakoi Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy. 

Vesijohdon saneeraustyöstä johtuen vedenjakeluun aiheutuu joitakin lyhyitä katkoksia lähialueen kiinteistöille, mutta niistä tiedotetaan etukäteen. Vesijohdon uusimisen osalta työ valmistuu elokuun alkuun mennessä ja katutöiden osalta syyskuun loppuun mennessä.

 

Huomioitavaa vesijohdon saneeraustyön ajan

Saneeraustyöstä johtuen veden kiertosuunta voi muuttua putkistossa. Tästä johtuen putkistoista voi irrota saostumia ja ruostetta, mistä voi aiheutua veden ruskeaksi värjääntymistä sekä vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista. Veden ruskeasta väristä voi seurata vaalean pyykin värjäytymistä. Ennen veden käyttämistä suositamme mahdollisten haittojen poistamiseksi veden runsasta juoksuttamista useammasta hanasta, kunnes vesi kirkastuu.

Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa "kolinaa" ja pärskintää vettä juoksutettaessa, sekä veden sameutta. Ellei noin 10–15 minuutin juoksutus auta, pyydämme ottamaan yhteyttä Keravan Vesihuoltoon.

Pahoittelemme saneeraustyöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa sekä veden laadun hetkellistä huonontumista.

 

Liikenne työmaan aikana

Työmaa-alueen risteysten liikennevalot poistetaan käytöstä töiden ajaksi. Keskustan Kehällä kaistoja joudutaan sulkemaan työmaan vuoksi vuoroin molempiin suuntiin. Katuosuus pidetään kuitenkin käytössä kaksisuuntaiselle liikenteelle koko saneerauksen ajan.


 

Kotitaloudet kuormittavat kemikaaleilla vesistöjä - usein tietämättään 

(Klikkaa linkki auki tiedotteeseen) 

Päivitetty 15.12.2017 klo 12:44