Vuokra-asunnot

​Keravan kaupunki omistaa tytäryhtiöidensä kautta noin 1 600 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa sekä veteraaneille suunnatun Kallenpirtin asunnot. Kaupungin vuokra-asuntojen lisäksi vuokra-asuntoja tarjoavat yksityiset omistajat sekä muut yleishyödylliset toimijat.


Tutustu yleishyödyllisten vuokra-asuntotoimijoiden asuntotarjontaan. Muut Keravalla vapaana olevat vuokra-asunnot löydät oikotie.fi-verkkosivulta. Jos haluat laittaa vuokralle omistusasuntosi, ota yhteyttä kiinteistövälitysyrityksiin ja kysyä mahdollisuutta vuokravälityspalveluun. Keravan kaupungin asuntopalvelut eivät ota vuokrattavaksi yksityisten omistamia asuntoja.


Kaupungin vuokra-asuntojen asukasvalinnat ja asuntoneuvonnan hoitaa Nikkarinkruunu. Kaupunki omistaa sekä valtion tukemia että vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja eri puolella Keravaa. Vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin voi hakea kuka tahansa, mutta tuettuihin asuntoihin haettaessa hakijan on täytettävä varallisuusrajat.


Tuettuihin vuokra-asuntoihin haettaessa hakijan varallisuus on ilmoitettava muun muassa sen selvittämiseksi, onko hakijalla riittävästi varallisuutta hankkia asunto ilman valtion tukea. Mikäli hakijalla on varaa hankkia oma asunto, hänelle ei osoiteta valtion tukemaa vuokra-asuntoa. Vaikka uudessa valtioneuvoston asetuksessa ei ole enää tulorajoja, ei itse tuloarvostelu ole poistunut. Hakijaruokakunnan tulot kuuluvat edelleen asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä hakijaruokakunnan asunnontarpeen ja varallisuuden kanssa.


Keravan kaupungille kuuluu valtion tuella rakennettujen asuntojen asukasvalintojen valvonta. Asukasvalintaperusteiden noudattamista kaupunki valvoo arava- ja korkotukilain nojalla.


Vuokra-asunnossa asumiseen liittyvissä asioissa ole aina ensin yhteydessä omaan vuokranantajaasi tai taloyhtiön isännöintiin.


Hakeminen Nikkarinkruunun vuokra-asuntoihin

Vapaana oleviin vuokra-asuntoihin voi tutustua Nikkarinkruunun verkkosivuilla. Vuokra-asunnot ovat rivi-, pien- ja kerrostaloasuntoja, ja asunnot on tarkoitettu pääasiassa keravalaisille tai Keravalla vakituisesti työssäkäyville tai työn aloittaville.


Vuokra-asuntoon haetaan asuntolomakkeella, jonka voi täyttää sähköisesti tai tulostaa. Asuntohakemuksen voi myös hakea Sampolan asiointipisteestä (Kultasepänkatu 7). Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta, ja hakemuksen voi uusia, poistaa tai tehdä siihen pieniä muutoksia ottamalla yhteyttä Nikkarinkruunun asiakaspalveluun.


Täytetty asuntohakemus sekä siihen tarvittavat liitteet toimitetaan Nikkarinkruunun toimistoon osoitteeseen Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, Asemantie 4, 04200 Kerava.


Nikkarinkruunun asumisneuvonta ja asiakaspalvelu

Nikkarinkruunun asukkaiden tukena toimii asumisneuvoja yhteistyössä Keravan kaupungin sosiaalitoimen kanssa.


Asumisneuvonnalla pyritään mm.

  • ennaltaehkäisemään häätöjä
  • antamaan palveluohjausta uusille ja nykyisille Nikkarinkruunun asukkaille
  • selvittämään keinoja/mahdollisuuksia asumisen jatkumisen turvaamiseksi
  • pienentämään asumisvaihtuvuutta
  • ehkäisemään nuorisosyrjäytymistä

Nikkarinkruunun asiakaspalveluun voi olla yhteydessä joko puhelimitse, puh. 0203 313 11, tai sähköpostitse, nikkarinkruunu@kerava.fi


 

 

Uusia vuokra-asuntoja Äijöntielle Kurkelaan - haku on alkanut 5.5.http://www.kerava.fi/ajankohtaista/uusia-vuokra-asuntoja-kurkelaan-haku-on-alkanut-5-5Uusia vuokra-asuntoja Äijöntielle Kurkelaan - haku on alkanut 5.5.Nikkarinkruunun uudet savuttomat vuokra-asunnot valmistuvat syyskuussa Äijöntielle Kurkelaan. Asuntojen haku on käynnissä nyt.5.5.2020 8:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kuvapankki/Kaupunkitekniikka/Vihreät lehdet.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
ARAn suositukset vuokranantajille korona-aikanahttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/aran-suositukset-vuokranantajille-korona-aikanaARAn suositukset vuokranantajille korona-aikanaARA toivoo, että vuokralaiset olisivat oma-aloitteisesti yhteydessä omaan vuokranantajaansa, mikäli heidän taloudellinen tilanteensa on heikentynyt ja vuokranmaksussa on vaikeuksia. Asukkaan on syytä olla yhteydessä vuokranantajaan jo ennen kuin vuokranmaksu on myöhässä.6.4.2020 6:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kuvapankki/Kaupunkitekniikka/Viherkaava.JPG?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Kurkelaan uusia A-Kruunun vuokra-asuntojahttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/uusia-ara-tuettuja-vuokra-asuntoja-kurkelaan Kurkelaan uusia A-Kruunun vuokra-asuntojaA-Kruunu rakentaa Keravan Kurkelaan uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, osoitteeseen Kaakkurinpolku 6.20.5.2019 6:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kuvapankki/Kaupunkitekniikka/Vihreät lehdet.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Keravalla ennätyksellinen asuntorakentamisen vuosihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/keravalla-ennätyksellinen-asuntorakentamisen-vuosiKeravalla ennätyksellinen asuntorakentamisen vuosiVuonna 2018 Keravalla valmistui 663 asuntoa, mikä on yli puolet enemmän verrattuna vuoteen 2017. Vuoden aikana valmistui 54 pientaloasuntoa, 12 rivitaloasuntoa ja 609 asuinkerrostaloasuntoa. Lisäksi vuonna 2018 aloitettiin 829 asunnon rakentaminen. 18.2.2019 7:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kuvapankki/Kaupunkitekniikka/Viherkaava.JPG?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">


Päivitetty 11.08.2020 klo 13:49