Yritystontit ja toimitilat

Miksi sijoittua Keravalle? 

Kerava on pieni ja kompakti kaupunki, joka kasvaa ja kehittyy voimakkaasti. Asukasluku on noin 37 000. Hyvä logistinen sijainti edesauttaa työvoiman liikkuvuutta. Keravan ja Savion asemat pääradan varressa helpottavat liikkumista Helsingin ja Lahden suunnasta. Poikittaisväylät vetävät Porvoon kautta Pietariin ja Tuusulan sekä Nurmijärven kautta Hämeenlinnan ja Tampereen suuntaan.

keravan sijaintikartta (002).JPG

Kaupungin talous on hyvässä kunnossa. Toki koronaviruspandemialla on ollut vaikutusta ja uusia taloudellisia haasteita on tullut toimintamenoihin. Tuloveroprosentti pysyy samana kuin edellisvuonna, eli vuonna 2021 se on 19,25. Myös kiinteistöveroprosentin osalta ei muutoksia, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,32, vakituiset asuinrakennukset 0,41, muut asuinrakennukset 0,93 ja rakentamaton asuinpaikka 6,0. Keravan sijainti luo kuitenkin hyvät puitteet yritystoiminnalle ja Keravan etuna on sijainti sekä päärata, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet työvoiman liikkuvuudelle pääkaupunkiseudulle ja Lahden suuntaan.

Yritysten menestyminen on Keravalle tärkeää

Keravalla on aktiivinen yrittäjäjärjestö, jonka kanssa tehdään hyvää yhteistyötä mm. säännöllisten tapaamisten, yhteisten tapahtumien, infojen ja aamukahvien merkeissä. Kaupungin johto on aktiivinen yrittäjien suuntaan ja kaupunginjohtaja on mukana yritystapaamisissa, kun vain aikatauluun saadaan soviteltua.

Suomen Yrittäjien vuonna 2020 tekemässä kuntabarometrikyselyssä Kerava on pärjännyt hyvin, ollen sijalla neljä (4). Erityisen hyvän arvosanan yritysjohtajilta Kerava sai päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä. Alueellisesti ja valtakunnallisesti Keravalla yrittäjät arvioivat myös yrityspalvelujen, hankintapolitiikan, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa ja infrastruktuurista huolehtimisen toimivan hyvin.

Tonttiportaali

Keravalla yrittäjien käytössä on maksuton sähköinen tontti- ja toimitilaportaali, josta löytyy Keravan kaupungin myytävät / vuokrattavat tontit. Myös yksityinen kiinteistönomistaja voi laittaa ilmoituksen myytävästä / vuokrattavasta tontista tai toimitilasta. Palvelua käytetään aktiivisesti ja sinne ohjataan tiloja etsivät yrittäjät.

Portaali sijaitsee osoitteessa www.yritystontitjatoimitilat.fi


Keravan vapaita toimitiloja löytyy myös Toimitilat Kauppalehti palvelusta  https://toimitilat.kauppalehti.fi/List/toimitilat/kerava.


Lisätietoja:

Elinkeinojohtaja Tiina Hartman
tiina.hartman@kerava.fi


Päivitetty 27.09.2022 klo 22:05