Yritystontit ja toimitilat

Miksi sijoittua Keravalle?

Kerava on pieni ja kompakti kaupunki, joka kasvaa ja kehittyy voimakkaasti. Asukasluku on yli 37 000. Hyvä logistinen sijainti edesauttaa työvoiman liikkuvuutta. Keravan ja Savion juna-asemat pääradan varressa helpottavat liikkumista Helsingin ja Lahden suunnasta. Poikittaisväylät vetävät Porvoon kautta Itä-Suomeen ja Tuusulan sekä Nurmijärven kautta Hämeenlinnan ja Tampereen suuntaan.

Kaupungin talous on hyvässä kunnossa. Toki koronaviruspandemialla on ollut vaikutusta ja uusia taloudellisia haasteita on tullut toimintamenoihin.

Sote-uudistuksen rahoituslaista johtuen kaupungin tuloveroprosentti laskee 12,64 prosenttiyksikköä vuonna 2023.

Kiinteistöveroprosenttiin ei ole tiedossa muutoksia

  • yleinen kiinteistöveroprosentti 1,32
  • vakituiset asuinrakennukset 0,41
  • muut asuinrakennukset 0,93
  • rakentamaton asuinpaikka 6,0

Keravan sijainti luo hyvät puitteet yritystoiminnalle ja Keravan etuna on sijainti sekä päärata, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet työvoiman liikkuvuudelle pääkaupunkiseudulle ja Lahden suuntaan.

Yritysten menestyminen on Keravalle tärkeää

Keravalla on aktiivinen yrittäjäjärjestö, jonka kanssa tehdään hyvää yhteistyötä muun muassa säännöllisten tapaamisten, yhteisten tapahtumien, infojen ja aamukahvien merkeissä. Kaupungin johto on aktiivinen yrittäjien suuntaan ja kaupunginjohtaja on mukana yritystapaamisissa, kun vain aikatauluun saadaan soviteltua.

Suomen Yrittäjien vuonna 2020 tekemässä kuntabarometrikyselyssä Kerava on pärjännyt hyvin, ollen sijalla neljä (4). Erityisen hyvän arvosanan yritysjohtajilta Kerava sai päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä. Alueellisesti ja valtakunnallisesti Keravalla yrittäjät arvioivat myös yrityspalvelujen, hankintapolitiikan, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa ja infrastruktuurista huolehtimisen toimivan hyvin.

Maksuton tonttiportaali yrittäjien käytössä

Keravalla yrittäjien käytössä on maksuton sähköinen tontti- ja toimitilaportaali, josta löytyy Keravan kaupungin myytävät ja vuokrattavat tontit. Tutustu Keravan tontti- ja toimitilaportaaliin.

Keravan vapaita toimitiloja löytyy myös Kauppalehden Toimitilat-palvelusta. Siirry Kauppalehden sivuille.