Sydämessä sykkii Kerava 18.5.2024

Kaupungin ydinkeskustaan sijoittuvassa koko päivän tapahtumassa juhlistetaan satavuotiasta Keravaa yhteisöllisesti ja monimuotoisesti lauantaina 18.5.2024.

Koko perheen tapahtuma on täynnä inspiroivaa ohjelmaa, osallistavia aktiviteetteja sekä sykähdyttäviä hetkiä, kuten sataäänisesti soiva Kerava 100 -suurkuoro, jossa keravalaiskuorot yhdistävät äänensä ainutlaatuiseen yhteisesitykseen!

Kävelykadun esittelypisteillä pääsee tutustumaan kymmenien paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin. Keravan aukiolla on ruoka-alue, ja herkutella voi myös keskustan alueen monissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Ilmaista ohjelmaa koko perheelle!

Voimisteluseura Keski-Uusimaan akrobatia-parkour-voimisteluesitys Kauppakaaren Karusellin puoleisessa päädyssä klo 12.15.

Keravan kansantanssijoiden kansantanssi- ja kansanmusiikkikimara tyttöjen tanssista ja Suvipolskasta Keravan katrilliin Kauppakaaren Puuvalonaukion puoleisessa päädyssä klo 14.30–14.45. Tanssijat esiintyvät upeissa kansallispuvuissaan.

Jenni Suhosen johtama puhallinorkesteri & huiluryhmä esiintyy kaupungintalon sisäänkäynnillä klo 14.45–15.30.

Ohjelma Aurinkomäellä

12.30 Eero Ojala: Metsärunosuunnistuksen esittely
12.40 Tanssiesitys: Anette Toiviainen – Duetto
13.00 Yhteislaulutilaisuus; Risto Sinkkonen & Keravan musiikkiopiston pop/jazz-laulajat
14.00 Keravan musiikkiopiston bändit
14.30 Sergei Repinin harmonikkaryhmä
14.45 Keravan tanssiopiston esitykset
15.00 UniversaaliKerava -yhteistanssitus
15.30 Vuoden 2023 stipendiurheilijoiden ja vuoden urheilijan kukittaminen
16.00 Kerava 100 -suurkuoro; keravalaiskuorot yhdistävät äänensä ainutlaatuiseen yhteisesitykseen

Ohjelma Keravan lukiolla

Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10-13. Ohjelmassa on musiikkiesityksiä, soitinesittelyä, teatteria, ohjattuja tanssituokioita, kuvispaja, kasvomaalausta, ilmapalloja, herkkuja ja huikeanhauska tanssikilpailu junioreille. Katso koko ohjelma aikatauluineen.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Taide- ja museokeskus Sinkkaan on tapahtumapäivänä vapaa pääsy ja ohjelmassa posetiivarin säveliä, varttiopastuksia, sekä 100 ilmapalloa jaossa museovieraille! Katso lisätietoa Sinkan ohjelmasta.

Ohjelmaa lapsille Paasikivenaukiolla

Energiarieha klo 10-16

Keravan Energian järjestämä rieha järjestetään Energiakontissa ja kontin edustalla Paasikivenaukiolla. Ohjelmassa on työpajoja, onnenpyörä, siirtotatuointeja, pomppulinna sekä popcornkone herkuttelijoita varten!

Energiariehan sähköaiheiset työpajat ovat lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnattuja. Esitykset järjestetään kello 10.30–11.30, 12.00–13.00 ja 13.30–14.30. Työpajoissa pääsee päivän aikana tutustumaan ja puuhastelemaan seuraavien aihepiirien pariin:

  • Tulevaisuuden autot: Miten voimme valmistaa uusiutuvaa energiaa ja muuttaa sitä sähkövirraksi? Työpajassa rakennetaan vetyauton pienoismalli ja saadaan se kulkemaan uusiutuvilla energianlähteillä. Pajassa tutustutaan polttokennoon, sähkökemiaan ja sähkömoottoriin.
  • Ihmevekottimet: Millaisen ihmevekottimen sinä haluaisit rakentaa? Työpajassa suunnitellaan ja rakennetaan yksinkertaisista elektroniikkaosista omia ihmevekottimia. Samalla opitaan ympäröivän teknologian toiminnasta ja miten sähkövirtaa voidaan ohjailla.

PompITin toimintapiste aktivoi lapsiperheitä ja tarjoaa pieneen sydämeen sykettä temppuradalla, keppihevosilla sekä muilla aktiviteeteilla.

Keravan musiikkiopiston pienet viulistit esiintyvät kirjaston portailla klo 10.15.

Savion vapaaehtoispalokunta toimii Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen turvana ja on mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaansa sekä paloauton toimintaa.

Tapahtuman järjestäjä on Keravan kaupunki. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja