Kultur i Kervo

Nuoret tanssivat Keravan YungFest-tapahtumassa.

Roligt att det ordnas sådana här evenemang. Vi gick också på Kervodagens konsert i juni. Cirkusmarknaden är lite som Cirque du Soleil, fast billigare.

Cirkusmarknadsbesökare i juni 2022

I Kervo är det möjligt att njuta av högklassig kultur, konst, idrottsupplevelser och kasta sig in de intressanta stadsevenemangens virvlar. Kulturell livskraft skapas genom stadsbornas egen aktivitet och en yrkeskunnig produktion av kulturtjänster. 

Kervo kulturtjänster ordnar och koordinerar flera evenemang varje år, bland annat Kervodagen, Cirkusmarknaden och Kervo jul samt producerar programinnehåll för Kerava-salen i Keuda och Pentinkulma i biblioteket. Evenemang och tillställningar genomförs i samarbete med olika aktörer, organisationer och konstnärer i staden. 

Du hittar de evenemang som produceras av kulturtjänsterna i Kervos evenemangskalender. Kalendern är en öppen publiceringsplattform för alla aktörer som arrangerar evenemang i Kervo. 

Kervo stad främjar stadsbornas verksamhet på eget initiativ genom att bevilja understöd och stipendier till föreningar, konstnärer och aktörer som producerar konst- och kulturinnehåll i Kervo. 

En viktig del av kulturtjänsternas verksamhet är genomförandet av en plan för kulturfostran tillsammans med skolorna och kultur- och konstaktörer.

Kervo konstkontroller

Kervo konstkontroller-rundan innehåller offentliga konstverk i staden. Rutten är cirka två kilometer lång och det finns 20 offentliga verk längs den.