Tillgängligt bibliotek

Kervo bibliotek vill att alla stadsbor ska kunna anlita bibliotekets tjänster. Biblioteket samarbetar med bland annat Celia-biblioteket, Flerspråkiga biblioteket och frivilliga biblioteksvänner för att kunna betjäna specialgrupper så väl som möjligt.

 • Det finns parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga på Paasikivenkatu och på Veturiaukio parkeringsplats. Avståndet från Paasikivenkatu parkeringsplats till biblioteket är cirka 30 meter. Veturiaukio-parkeringen ligger cirka 150 meter bort.

  Den tillgängliga ingången finns till vänster om huvudentrén till biblioteket vid entrén på vattenbassängssidan.

  En tillgänglig toalett finns i entréhallen. Be personalen att öppna dörren.

  Assistanshundar är välkomna till biblioteket.

  Induktionsslingan används vid offentliga evenemang i Pentinkulma-salen, med undantag för konserter.

 • Celias ljudböcker kan användas av alla som har svårt att läsa tryckta böcker på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller inlärningssvårigheter.

  Du kan börja använda Celias kostnadsfria ljudbokstjänst på ditt eget bibliotek. När du blir användare på biblioteket behöver du inte visa upp ett intyg eller uttalande om orsaken till din lässvårighet. Det räcker med en egen muntlig anmälan om saken.

  För att använda tjänsten behöver du en nätverksanslutning och en enhet som lämpar sig för att lyssna: en dator, smartmobil eller surfplatta. Om du vill registrera dig som Celia-kund, kontakta biblioteket. I samband med registreringen kontrollerar vi identiteten på den som registrerar sig eller dennes vårdnadshavare eller kontaktperson.

  Celia är ett kunskapscentrum för tillgänglig litteratur och publicering, och en del av undervisnings- och kulturministeriets förvaltningsområde.

  Gå till Celias webbplats.

 • Biblioteket är ett öppet utrymme för alla. På biblioteket kan du låna böcker, tidningar, dvd- och blu-ray-filmer, musik på cd- och lp-skivor, brädspel, konsolspel och motionsredskap. Biblioteket betjänar barn, ungdomar och vuxna. Det är gratis att använda biblioteket.

  För att låna behöver du ett bibliotekskort. Bibliotekskortet får du på biblioteket när du visar upp en bildförsedd identitetshandling. Samma bibliotekskort används på biblioteken i Kervo, Träskända, Mäntsälä och Tusby.

  På biblioteket kan du också använda dator, skriva ut och kopiera. Bibliotekets böcker och annat material hittas i Kirkes-nätbiblioteket. Gå till nätbiblioteket.

  Vad är biblioteket? Hur använder jag biblioteket?

  Information om biblioteket på olika språk finns på InfoFinland.fi. På InfoFinland finns anvisningar om hur du använder biblioteket på finska, svenska, engelska, ryska, estniska, franska, somaliska, spanska, turkiska, kinesiska, farsi och arabiska. Gå till InfoFinland.fi.

  Information om de finländska biblioteken på engelska finns på webbplatsen Finnish Public Libraries. Gå till webbplatsen Finnish Public Llibraries.

  Flerspråkiga biblioteket

  Genom Flerspråkiga biblioteket kan du låna material på ett språk som inte finns i bibliotekets egna samlingar. Flerspråkiga bibliotekets samling innehåller verk på mer än 80 språk för barn, ungdomar och vuxna. Det finns också musik, filmer, tidskrifter, ljudböcker och e-böcker tillgängliga.

  Materialet beställs till Kervo från Helmets Flerspråkiga bibliotek i Helsingfors. Materialet kan lånas med Kirkes-bibliotekskortet. Gå till Flerspråkiga bibliotekets webbplats.

  Ryskspråkiga biblioteket

  Ryskspråkiga biblioteket skickar material över hela Finland. Alla som bor i Finland utanför huvudstadsregionen kan använda Ryskspråkiga bibliotekets kostnadsfria fjärrlånetjänst. Mer information om Ryskspråkiga biblioteket finns på Helmets webbplats. Läs mer om Ryskspråkiga biblioteket.

  Besök biblioteket

  Biblioteket tar också emot grupper på besök. Vi berättar om bibliotekets tjänster och handleder i hur man använder biblioteket. Boka tid för gruppbesök hos bibliotekets kundtjänst.